ALBERT GELTAR – 21 zlatih pravil za pravi uspeh v življenju

1. Pazite, komu in čemu verjamete

Ne verjemite ničemur samo zato, ker je to izrekla modra oseba. Ne verjemite ničemur, ker je to splošno prepričanje. Ne verjemite ničemur, ker tako piše v starih knjigah. Ne verjemite ničemur, ker naj bi imelo božanski izvor. Ne verjemite ničemur, ker nekdo drug to verjame. Verjemite samo v tisto, kar preverite in presodite, da je res.


 

2. Razvijajte pozitivno mišljenje

Razvijanje pozitivnega razmišljanja je ena najmočnejših življenjskih strategij. Pozitivne afirmacije namreč pomagajo, da se postavite v močan in pozitiven položaj v življenju, ki je nujen za uspeh na kateremkoli področju, v poslu ali pri oblikovanju telesa. Bodite veseli, delujte spodbudno, zanimajte se, in to ne šele, ko nekaj dosežete, ampak že zdaj, kjerkoli že ste. Vi ustvarjate svojo zgodbo in svet bo spoznal, kdo ste.


 

3. Poistovetite se s pravimi besedami

Začnite se enačiti z besedami, kot so podjeten, energičen, močan. Moč, podjetnost, energija prinašajo zaupanje in zaupanje je privlačno. Biti nekdo, ki si zasluži, in ne nekdo, ki potrebuje.


 

4. Pazite, s kom se družite

Povežite in družite se z ljudmi, ki so vplivne osebe, in vam lahko pomagajo priti tja, kamor želite priti vi v svojem življenju. Postaneš podoben tistim, s katerimi se družiš.

 

5. Sami si ustvarite priložnosti

Vedite, podjetniki ne čakajo na pomoč; sami jo ustvarijo, jo iščejo in tudi najdejo. Ne le v poslu, tudi nasploh v življenju je tako.


 

6. Proč od besede JUTRI

Jutri, nekega dne, naslednji teden … To so pogoste besede, ki jih ljudje izrečejo, ko je treba nekaj storiti. Morate biti previdni, da se ne ujamete v past s takimi izjavami, da ne boste samo govorili, da je nekaj treba narediti, kajti treba je ukrepati. Zato prenehajte uporabljati besede, kot so jutri, nekega dne, naslednji teden, in v akcijo!


 

7. Učite se od strokovnjakov

Ne boste živeli dovolj dolgo, če se boste učili sami, brez tuje pomoči. Poiščite si strokovnjaka, ki vas bo naučil poslovanja, delovanja in formul uspeha. Potem pa delujte in ukrepajte na osnovi teh formul. Ne spreminjajte jih in ne odstopajte od njih. Delajte točno to, kar vas strokovnjaki učijo, dokler ne obvladate obrti in pridete do enakega uspeha, kot ga imajo strokovnjaki. Nato pa lahko dodate svoje poteze, trike in izboljšave.


 

8. Odpravite negativno konotacijo besede DELO

Delo je ustvarjanje, nekaj, kar nas dela žive, vitalne in nam daje občutek, da pozitivno doprispevamo svetu. Vse to v nas ohranja živost, voljo do ustvarjanja. Prav to si vsakdo med nami želi. Težava je, da večina to išče zgolj v prostem času, ki pa ga je vedno manj. Najdite to v svojem delu. Prvi korak je, da o delu nehate razmišljati kot o nečem negativnem. Preusmerite jo v iskanje pozitivnega, v iskanje ustvarjalnosti. Preko dela se lahko udejstvujete z danimi talenti in ustvarjate čudovite stvari na tem svetu.


 

9. V redu je, da prosite za pomoč!

Če vam lahko kdo pomaga zmanjšati čas učenja, pojdite in poiščite te informacije. Ne sramujte se, ko se hočete učiti od nekoga drugega. Poiščite nekoga, ki vam lahko pomaga priti tja, kamor želite priti, in povečati vaše izkušnje, da se lahko hitreje učite.


 

10. Ne bojte se padcev, zavrnitev

Ko doživimo zavrnitve, se srečamo z neuspehom, izgubo svojih bližnjih, nesrečami, boleznimi, katastrofami in drugimi neprijetnostmi, smo še posebej ranljivi. Ne morete nadzorovati, kar se vam zgodi, vendar nadzorujte pomen in poiščite smisel tega, kar se vam zgodi. Nikoli ne izgubite. Ali zmagate ali se naučite. Vedno se lahko odločite, na kaj se boste osredotočili v dani situaciji.


 

11. Pomagajte drugim

Če z dobrim pomagate dovolj drugim ljudem, bo poskrbljeno tudi za vas. Če pa skrbite samo zase, živite nepomembno življenje.


 

12. Odločite se

V življenju je treba sprejeti odločitev in si prizadevati za uspeh, če želite uspeti. Ni dovolj le želeti si nekaj, le sanjati o nečem, le razmišljati o nečem, le govoriti o nečem … Ni dovolj niti nekaj delati na poti do tja … Potrebno se je trdno ODLOČITI, kaj si želite in strmeti za tem.


 

13. Bodite hvaležni

Kaj, če bi se vsaj za kakšno leto odrekli pričakovanjem in jih nadomestili s hvaležnostjo? Vsi imamo v sebi nagnjenost in hočemo takojšnjo zadovoljitev. Vsa ta pričakovanja – kaj, če bi si dovolili in jih spustili iz svojih misli? In sprejeli način bivanja in obstoja, da začnemo živeti hvaležno, polni spoštovanja in medsebojnega sodelovanja. Kjerkoli v svetu ste, bodite najprej hvaležni za vse, potem pa izkažite hvaležnost še drugim, ne samo za en teden, ampak skozi vse leto. Opazujte, kaj se lahko zgodi z vašo rastjo, napredovanjem, neomejenim sodelovanjem in z vašim stanjem duha. Naredite tako in korak bo šel v pravo smer.


 

14. Prenehajte s trpljenjem

Trpljenje je izbira. Bolečino še vedno lahko nosite v sebi, vendar se odločite, da ne trpite več. Vsi smo že doživeli take in podobne bolečine, okusili gorje in prišli do izkušenj, ki so nam izklesale značaj in nas definirale. Vendar ni treba dovoliti, da vas opredeljujejo do konca vašega življenja. Lahko se odločite, da ne živite več v stanju trpljenja.

Prenehajte se smiliti sami sebi – nič dobrega si ne naredite, ko greste na zabavo zaradi sočutja in usmiljenja. Sprejmite bolečino – morate prenesti, vzdržati in vztrajati do konca, ne morete iti mimo tega. Vaš boljši jaz vas čaka na drugi strani.


 

15. Zgradite odnos ‘jaz tudi’

Če lahko nekdo drug nekaj naredi, potem lahko tudi vi. Zaupajte vase, verjemite, da lahko, da zmorete.


 

16. Nenehno se učite

Nikoli se ne morete počutiti, da ste boljši od nekoga drugega, vedno se je treba učiti. Obdržite znanje, nadaljujte z učenjem in si prizadevajte za več.


 

17. Vodite s srcem

Vodite s srcem in skrbite za svojo ekipo. Pa naj bo to v okviru svojega podjetja, svoje skupnosti ali svoje družine. Svet potrebuje vodje.

Poslušajte svojo skupino in zastavljajte ji vprašanja. Nalijte ji čistega vina, se pravi, včasih jo oskrbite s krutimi, zoprnimi in strogimi povratnimi informacijami. Predvsem pa vodite z zgledom in vodite s srcem.


 

18. Ne vsiljujte

Ne vsiljujte drugim svojih prepričanj in svoje miselnosti. Osredotočite se na to, da iz dneva v dan postajate vedno boljši človek, čemur bodo slediti tudi rezultati. Ostanite v tej trdnosti in z lastnim zgledom lahko najbolj vplivate na ljudi, ki vam ne bodo sledili iz zahteve, ampak iz lastne želje.


 

19. Verujte

Prva je vera – vera in zaupanje v vaše podjetje, izdelek, poklic in predvsem sebe.


 

20. Dostikrat ponovljena laž postane resnica

Zato je pomembno, da se poglobite v preverljive podatke, pridobite dovolj kredibilnih informacij in si na podlagi tega ustvarite lastno mnenje. Naj si bo pozitivno, negativno ali nevtralno – pomembno je le, da je res vaše. In ne zgolj sledenje plehkosti mnenj nepoznavalcev.


 

21. Ne sodite, česar ne poznate.

Nikoli ne boste v čevljih nekoga drugega, kot tudi drugi ne bodo nikoli v vaših čevljih. Ne rabite se strinjati z drugimi, a tudi ne sodite. Pustite vsakomur, da deluje, kot najbolje verjame, da je prav. Osredotočite se nase – dobrim zgledom ljudje hote avtomatsko sledijo, jih poslušajo, sprejemajo njihova mnenja in napotke.

 

Piše: Albert Geltar, avtor knjige Resnice, laži in skrivnosti o mrežnem marketingu >>