ŽAN NEKREP – 5 razlogov zakaj pogrešam več žensk v podjetništvu!

  1. Ženske imajo boljšo intuicijo kot moški

Navsezadnje so to pokazale tudi raziskave in pri tem ženskam seveda pomaga, da lažje »preberejo emocije drugih«. 90 tisoč ljudi je v Avstralskem Medicinskem inštitutu dobilo le fotografijo oči in pokazalo se je, da so ženske lažje ugotovili razpoloženje osebe le s pogledom v oči.

 

  1. Čustvena inteligenca (EQ)

Vsako podjetniško okolje vsebuje različne ljudi, ki imajo pa tudi različne sposobnosti in emocije. Sam menim, da je čustvena inteligenca ena najpomembnejših v poslu in pomeni sposobnost prepoznati in nadzirati svoje in emocije drugih. Pri vodenju se to pokaže, ko se vodja »poveže s svojimi zaposlenimi«, ki bodo zato za njega tudi lažje delali. Raziskava, ki jo je opravil Hay Group med 55 tisoč ljudmi v 90 državah, je potrdila, da so ženske boljše v čustveni inteligenci.

 

  1. Naredijo lahko več stvari hkrati (multi-tasking)

Vsi poznamo kakšno žensko, ki lahko naredi več stvari. Moje prepričanje so potrdili tudi švicarski in ruski znanstveniki iz HSE laboratorija, ki so dokazali, da se ženske možgani drugače odzovejo, ko so jo izpostavili različnim izzivom.

 

  1. Lažje sodelujejo

Vsi vemo, kako smo moški lahko tekmovalni (sam sem ob zlomljeni stopalnici nadaljeval igro pri košarki). Tudi več študij je pokazalo, da se ženske bolj osredotočajo na sodelovanje, kot pa na tekmovanje.

 

  1. So bolj zdrave, kot moški

Na splošno je znano, da ženske živijo dalj časa kot moški in razlog je po mnenju nekaterih znanstvenikov predvsem v bolj zdravem načinu življenja. Verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kako zdrav način življenja vpliva na podjetništvo, saj z zdravim načinom življenja pridobimo na energiji, zmanjšamo stres in smo bolj učinkoviti.

 

Ženske – torej pogumno v podjetništvo!

 

O avtorju:

Žan Nekrep

Avtor, podjetnik in svetovalec za digitalni marketing

Web: www.zannekrep.si