500 podjetnic 2020 – Nov datum in nov pristop!

Pismo Marte Turk, mentorice s srcem, podjetnice z izkušnjami in organizatorke 500 podjetnic

Spoštovane smele, prodorne in podjetne ženske.

Včeraj je bil 16. april. Moral bi biti dan sprostitve za organizatorke 500 podjetnic 2020, in dan veselja za vse udeleženke, razstavljalce in podpornike našega dogodka. Tako veliko srečanje iskrivega optimizma in prijateljstva vedno pušča v nas zalogo dobre energije in novih idej za prihodnost, takšen bi moral biti tudi letošnji 15. april.

Od 13. marca, ko so se vse dejavnosti ustavile, smo upale, da se bomo morda lahko dobile v maju. Nihče si prvih nekaj dni ni predstavljal, da bo osamitev trajala mesec, kaj šele dva in več. Pa se je kmalu izkazalo, da tudi majsko srečanje ne bo uresničljivo. Napovedati nov datum, pa ne vedeti, ali bo sploh uresničljiv? Ne, ne bo šlo, smo si mislile.

Vsa dežela se je zavila v čuden krčevit molk, gospodarstvo, podjetnice in podjetnike pa je skrbelo, kakšen bo jutri že čez mesec ali dva. Zato smo se tudi podjetnice angažirale in Skupnost slovenskih podjetnic je poslala prek 1500 podpisov pod zahteve, da vlada enakopravno obravnava samozaposlene podjetnice in podjetnike in mikro podjetja pri pripravi ukrepov, ki naj bi vsaj malo olajšalo »podjetniški mrk«.

Preizkušnja, ki še ni zaključena, je zelo velik izziv za vsakogar, pravzaprav za vso družbo. Prisiljeni smo v pasivno opazovanje dogajanja, brez možnosti, da bi se aktivno vključili v delovanje, prepuščeni presoji in odločitvam svetovnih in nacionalnih voditeljev. A to je tudi priložnost, da se zazremo vase in spoznavamo svojo duševno moč, odločenost in zavest, da bodo zares potrebne spremembe. Res je, marsikaj bo drugače, in kar je bilo včeraj samoumevno (tudi svoboda gibanja, podjetniška pobuda, pretok delovne sile in kapitala, do enakih možnosti, bo morda spet postalo vrednota, za katero se bo vredno zavzemati.

Ženske smo vzgojiteljice, učiteljice, voditeljice, tolažnice, motivatorke, skrbnice, s svojim podjetnim duhom vidimo v prihodnost, ki jo želimo soustvarjati tako, da bo dobra in prijazna do ljudi in narave, tako bo svet boljši in varnejši. Lani izbrana osrednja misel o zdravem okolju, zdravem telesu in zdravem umu, ki smo jo simbolizirale v letošnjem sloganu ŽIVI ZELENO, ŽIVI RDEČE, je tudi ob tej svetovni epidemiji potrdila svojo aktualnost. Zato je zdaj, bolj kot kdajkoli doslej pomembno, da podjetnice vztrajamo in nadaljujemo!

Novi datum 500 Podjetnic 2020 =>  sreda, 3. septembra 2020

To bo priložnost za pogovor o številnih izkušnjah po epidemiji in nova sodelovanja. Že vplačane kotizacije seveda veljajo tudi za novi termin.

Poseben BONUS za vse prijavljene!

Glede na aktualne razmere začenjamo s posebno serijo virtualnih srečanj e-500 podjetnic, ki jih bomo od naslednje srede dalje redno organizirale samo za nas – podjetnice.

POSEBNA GOSTJA! Premierno bo z nami SANELA BANOVIĆ, dr. med. => sreda, 22. april ob 12. uri
Zdravnica, specialistka na oddelku z okužbo COVID, znana motivatorka in govornica bo z nami delila svoje izkušnje.
Prvo srečanje bo v sredo, 22. aprila med 12. in 13.30 uro.

Virtualna srečanja so brezplačna za vse, ki ste že plačale kotizacijo in se nam pridružite tudi jeseni. O novih virtualnih srečanjih vas bomo obveščale sproti!

Čeprav bi se z vami veliko raje srečale osebno, se veselimo našega virtualnega snidenja v čim večjem številu.

Bodimo skupaj, bodimo prijateljice in vse dobro vam želimo,

Marta Turk z  Ekipo ‘500 Podjetnic’: Barbaro, obema Sonjama, Moniko, Anjo, Tamaro in Simono

Leave a Comment