Prihaja 500 podjetnic 2019!

rezervirajte si 11. april, letošnji cilj je 1000 podjetnic!

Utrinki 500  podjetnic 2018

500 -krat hvala za ponovno čudoviti dogodek.

Hvala za udeležbo, za vašo energijo, strast, pogum in izjemno moč.  Ponovno smo dokazale kako pomembna je moč povezovanja! Hvala vsem sponzorjem, ki so dogodek omogočili, govornikom, razstavljavcem, organizatorkam, fotografom, snemalcem, nastopajočim in vsem, ki ste prinesli dobro voljo ter ponovno pričarali pravi festival.

Še sledijo FOTOGRAFIJE, NAGRADE in DARILA in najpomembnejše, VAŠE ZGODBE. Spremljajte nas še naprej, delite svoje uspehe z nami in dobrodošle!

Fotografije 500 podjetnic

Oglejte si fotografske utrinke, ki jih sproti dopolnjujemo. Fotografije si lahko za spomin prenesete na naši facebook strani. Uživajte ob prijetnih spominih in se vidimo ponovno aprila 2019!

Fotografije 500 podjetnic 2018

Program dogodka

7:45 – Začetek registracije

Jutranja kavica

9:00 – Posebna gostja Nuša Derenda

9:10Dobrodošlica organizatork

9:15 – mag. Mojca Skalar Komljanc, SPIRIT Slovenija, javna agencija

9:20Boštjan Gorjup, Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

 

9:25 – Zala Smolnikar, dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Ljubljana

9:30 – Posel brez meja / Business without borders

Madi Sharma, predstavnica Evropskega socialnega sveta in podjetnica

10:00 – Alenka Mozetič Zavrl, soustanoviteljica podjetja Don Don, Tvojih 5 minut v JV Evropi

10:20 – Mednarodno poslovno sodelovanje

Sanja Pantič Popović, Predsednica združenja poslovnih žensk Srbije, ekonomistka in mednarodna strokovnjakinja za žensko podjetništvo iz Beograda

10:40 – Vroči krompir – zgodba o podjetništvu, ljubezni, strasti in sanjah ženske

Adisa Tufo, ekonomistka in podjetnica  iz Sarajeva

11:00 – Ženski emocionalni management

Željko Ćurić, dr. med. psihiater

11:30 – Kako dogodek z aktivnim mreženjem spremeniti v poslovni uspeh

Boško Praštalo, ekonomist in podjetnik

11:45 – Odmor za kavo in osvežitev – Darja Furek

12:00 – Zgodbe, ki navdušujejo  – sodelovanje s projektom SEEWBAN – Poslovni angeli za žensko podjetništvo EU

Moderatorka Anja Križnik Tomažin

12:45 – Človek ni suženj denarja. Denar mora delati za vas in ne obratno!

Vzajemci skupina

Klemen Kokalj, direktor prodaje

13:00 – Odmor za kosilo in vodeno mreženje

14:30 – Izbor najuspešnejše podjetnice v kategoriji mikro in malih podjetij (s.p. in d.o.o.) do 50 zaposlenih, in podelitev nagrad

14:35 – Lanskoletna nagrajenka Erika Kostanjšek

14:45 – Poročilo komisije in podelitev nagrad

15:00 – Petra, Urša in Zory, samo za vas

15:10 – Plesno-akrobatska točka  zračne svile – Urša Štrukelj

15:15 – Modna revija kanadske blagovne znamke Joseph Ribkoff

Izrazi svojo ženskost!

15:35 – ZAKLJUČNE BESEDE in predstavitev nove celostne podobe največjega srečanja podjetnic v Sloveniji in povabilo na 500 podjetnic 2019

16:00 – Aktivno mreženje in neformalno druženje

Posebna gostja

Nusa Derenda

Nuša Derenda

Vseslovenska pevka Nuša Derenda letos obeležuje dvajseto obletnico svoje bogate glasbene kariere, v kateri je nanizala ogromno uspešnic, med njimi je tudi pesem Ne Ni res/Energy, s katero nas je priljubljena pevka zastopala na Eurosongu in zabeležila najboljšo uvrstitev Slovenije do zdaj. Nuša je znana kot energična, uspešna, vedno nasmejana in močna ženska, pevka in seveda mati dveh talentiranih fantov, sploh Matevž že hodi po njenih gledališko-pevskih stopinjah.

Nuša pa je tudi velika humanitarka in oseba z velikim srcem, ki vsa ta leta pomaga pomoči potrebnim, še posebej otrokom s posebnimi potrebami. Letošnje leto je za Nušo Derenda posebno, saj prireja kar 20 velikih koncertov za svoj 20.-ti jubilej, lansirala je svojo lastno linijo srebrnega nakita za ženske in moške in na ogled postavila izjemno razstavo njenih najvidnejših oblek in osebnih predmetov, ki so zaznamovali njeno kariero in seveda otroštvo.

Mladi talenti

Zala Smolnikar

Mlada kreativka, ki je zaljubljena v življenje Zala Smolnikar dela svojo avtorsko glasbo, prepeva, igra klavir in tolkala. Rada poseže tudi po drugih avtorskih delih in jim poskuša dati, z lastno interpretacijo, svoje dojemanje. Splošno mnenje njenih poslušalcev je, da njen kristalen glas in sončna energija preprosto začarata. Zalo smo lahko spoznali kot finalistko šova Slovenija ima talent, Slovenski popevki, kot pevko v plesnem spektaklu Dance amore, mogoče pa celo na njenem decembrskem koncertu na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tokrat nam bo tudi zapela skupaj z izjemnim kitaristom Maticem Plemenitašem in verjamem, da vas bo malo pobožalo in požgečkalo po dušici.

Tuje gostje

Madi Sharma – Velika Britanija

Ustanoviteljica “Madi Group” – skupina zasebnega sektorja in neprofitnih podjetij, s filozofijo ustvarjanja inovativnih idej ter na čelu WESTT – Women’s Economic and Social Think Tank.

Izkušnje si je pridobila s prvim podjetjem iz svoje domače kuhinje, ki se je povečalo na 2 tovarni in 35 zaposlenih. Za ta dosežek je prejela častno nagrado Asian Woman of Achievement in UK’s Best Boss.
Madi je tudi članica skupine delodajalcev Evropskega ekonomsko-socialnega odbora v Bruslju.

Je aktivna članica pri vprašanjih v zvezi z MSP, ženskami, izobraževanjem, hrano, družbeno odgovornostjo podjetij, varstvom otrok in podjetništvom ter ima globalne izkušnje na številnih področjih.

Sanja Popović Pantić

Sanja Pantič Popović, predsednica največjega združenja poslovnih žensk Srbije je ekonomistka in mednarodna strokovnjakinja za žensko podjetništvo. Je ena vodilnih nacionalnih svetovalk za podjetništvo žensk, deluje pa tudi področju inovacij malih in srednje velikih podjetij. Doktorirala je na temo ženskega podjetništva v letu 2013 na Ekonomski fakulteti Univerze v Beogradu.

Od maja 2015 vodi sektor ženskega podjetništva v mreži EEN Enterprise Europe Network.  Na čelu združenja je prispevala k uresničitvi več kot 150 projektov za spodbudo in rast ženskih podjetij v Srbiji in njihovega vključevanja v mednarodni prostor. Aktivnost združenja je prispevala tudi k zakonskim spremembam, ki so povečale število ukrepov za spodbujanje podjetništva žensk, tako z davčnimi olajšavami kot različnimi finančnimi spodbudami.

Adisa Tufo

Ekonomistka, podjetnica, vodja, blogerka, umetnica, naturalistka; direktorica družinskega podjetja, ki že več kot 20 let uspešno deluje na trgu Bosne in Hercegovine.

Prejela je več domačih in mednarodnih nagrad, vključno z nagrado Uspešne ženske Bosne in Hercegovine v kategoriji podjetništva, in priznanje Naj ženska 21. stoletja jugovzhodne Evrope, ki se je predstavila v Beogradu decembra 2017, prav tako v kategoriji podjetništvo.

Je avtorica knjige Vroči krompir – zgodbe o podjetništvu, ljubezni, strasti in sanjah ženske. Ta motivacijski priročnik je vzbudil velik interes medijev in širšega občinstva.

Govorniki

Alenka Mozetič Zavrl

Alenka je skupaj z bratom Alešem ustanovila podjetje Don don v začetku 90-tih. Še študenta sta z močno podporo družine postavila proizvodnjo ameriških donats-ov v domačem kraju. Pravi, da sta jima od prvega dne cilj rast in razvoj podjetja.

V prvih desetih letih je podjetje pokrilo celoten slovenski trg, razširilo asortiman, pridobivalo znanja na vseh področjih poslovanja, predvsem pa postalo močno pri trženju. To je bilo obdobje rasti celotnega gospodarstva in njihova rast je bila od 20 do 30% letno. Leta 2003 so vstopili na Hrvaški trg s postavitvijo tovarne v Zagrebu. Ker se njihova prizadevanja prodreti na trge zahodne Evrope niso izšla, so se obrnili naprej na trge Balkana. Leta 2008 so s prevzemom večjega obrata vstopili na Srbski trg, kjer so do danes izvedli prevzeme desetih pekaren in postali največje pekarsko podjetje.  S prevzemom Pekarne Grosuplje leta 2015 so postali tudi vodilno pekovsko podjetje v Sloveniji.

Skupina  Don Don danes posluje v Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori in Bolgariji.  S skupnim prometom 91 milijonov evrov v letu 2017 je prva med pekarskimi podjetji v regiji.

Željko Ćurić, dr. med.

Željko je po poklicu je zdravnik in je soustanovitelj ter direktor projektov podjetja O. K. Consulting. V letu 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Željko svetuje tudi specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.

Z svoja predavanja in nastope je prejel priznanje TOP 10 predavateljev.

Boško Praštalo

Mreženje je njegova strast. Z vami bo delil prijeme in trike iz prakse, ki delujejo. Pojasnil vam bo zakaj se vam splača udeleževati poslovnih dogodkov zaradi mreženja in kako v praksi navezovati poslovne stike.

Tedensko se udeleži vsaj enega poslovnega dogodka in naveže nove poslovne stike z vsaj petimi osebami tedensko.

Boškov osebni cilj je, da postane najbolj »zmrežena« oseba v Sloveniji. Uživa v mreženju in povezuje posameznike in podjetja, ki si lahko medsebojno pomagajo v poslu. Poslovno mreženje vam omogoča, da spoznate veliko različnih ljudi, ki vas obogatijo s svojim znanjem in svojo zgodbo.

Najlepši del poslovnega mreženja pa je ta, da lahko nekomu pomagate, ko povezujete kontakte in tako se vam vrača vse, kar ste drugim dali vi.

Klemen Kokalj

Klemen Kokalj, po poklicu ekonomist, je solastnik ter direktor prodaje na Vzajemci SKUPINA. Financam je posvetil 19 let življenja in je trdno prepričan v to, da denar dejansko lahko dela za vsakega posameznika. V svoji karieri se je izobraževal na področju retorike, vodstvenih sposobnosti, pridobil licenco GKTI, pripravlja se tudi na pridobitev ugledne mednarodne licence CFA. Njegov trenutni izziv je biti uspešen manager v podjetju, želi si razvijati uspešen kader, saj se zaveda pomembnosti kakovosti zaposlenih v podjetju, optimizacije poslovanja in iskanja  novih rešitev za rast podjetja.

Njegova vizija je ozavestiti ljudi o pomenu dela osebnega finančnega svetovalca. Slovenci razpolagamo z velikim premoženjem za lagodno življenje in sodimo v sam vrh po varčevalnih navadah. Kljub temu je finančna pismenost v Sloveniji precej nizka. Z zabavnimi zgodbami in osebnimi primeri tako pri nas kot v tujini, bo Kokalj izpostavil razliko med Slovenijo in razvitim svetom ter povedal, zakaj drugod  finančnega svetovalca postavljajo ob bok osebnemu zdravniku in zakaj s tem pristopom lažje dosegajo finančno neodvisnost na osebni in poslovni poti.

Zgodbe, ki navdušujejo

Anja Križnik Tomažin

Univ. dipl. ekonomistka, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, trenerka komunikacijskih veščin, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica. V zadnjih šestih letih svoje znanje ves čas dopolnjuje z mnogimi mednarodno priznanimi certifikati s področja njenega delovanja, trenutno pa študira Expressive art therapy and coaching in action z dr. Avi Goren Barom.

Široko znanje in bogate izkušnje na področju javnega nastopanja in komuniciranja so rezultat njene 14 let dolge uspešne kariere televizijske voditeljice, 10 let dela trenerke, fasilitatorke in predavateljice ter strastne iskalke znanja o različnih načinih komuniciranja in metodah coachinga v zadnjih 6 letih.

Njena življenjska strast je s polno mero energije ljudem pomagati izvleči iz njih najboljše, saj verjame, da se vsi potenciali skrivajo v nas samih.

SODELUJOČI:

Irena Vide

Irena sama zase pravi, da je ženska z zelo trdo kožo, v svojih odločitvah pa skrajno nepopustljiva in odločna. V naboru izkušenj, ki si jih je nabrala v svojem življenju v 22 »televizijskih« letih, gleda na življenje precej drugače, kot pred nekaj leti.

Zagotavlja, da je največja diploma in najbolj učinkovita fakulteta v bistvu življenje samo, ki te dodobra izkleše in celovito izoblikuje, če mu le znaš in hočeš slediti. Njen medijski svet zahteva izjemno dinamičnost in hitro odzivnost, poslovni pa predvsem odločnost in trdnost v vseh pogledih.

Je direktorica in solastnica družbe Televizija Novo mesto, d.o.o. in odgovorna urednica TV Vaš kanal. Družbo vodi z vsem srcem, strastno zavzetostjo in predanostjo. Seveda se vseskozi sooča tudi s številnimi izzivi, ki sodijo zraven.

Je tudi odgovorna urednica časopisa Vaš mesečnik, ki ga prav tako izdaja medijska hiša. Je tudi avtorica in voditeljica oddaje Pravi ključi, predavateljica in interni medijski coach … skratka, medij je njen način življenja z več plati. Pravzaprav težko potegne ločnico med zasebnim in poslovnim življenjem. Večino svojega življenja preživi v dotiku s televizijo in aktivnostmi, ki so povezane z njo.

Jerneja Krapše

Jerneja Krapše je mentorica pri ustvarjanju dolgotrajnega in ljubečega (*iDEALnega*) partnerstva.

Pomaga zrelim samskim (predvsem ženskam), ki hrepenijo po ‘dvojini’ (ne glede na razočaranja in vedno močnejše nezaupanje, da idealni sploh obstaja); po navdušeni skupni prihodnosti, po svoji ljubeči družini; da enkrat za vselej spoznajo zase *iDEALnega* partnerja in z njim zaživijo življenje, o katerem so vedno sanjale.

Jerneja pomaga po novi ‘metodi *iDEALni*’, ki jo je kreirala 15 let in jo prva preizkusila sama. To je zelo intenzivno individualno delo strnjeno v kratko časovno obdobje, ki prinaša hitrejše želene rezultate visokih vrednosti in se vedno začne z brezplačnim telefonskim posvetom. Metoda namreč NI primerna za vsakogar ..

Ker verjame da za vsakega obstaja *iDEALni* partner – samo najti ga je treba; da je bolje biti samski in srečen, kot pa s partnerjem, ki ti ni idealen; da je čas, v katerem živimo, najboljši možen čas, da lahko veliko hitreje spoznamo svojega idealnega življenjskega partnerja kot kadarkoli v zgodovini človeštva.

Če jo boste poslušale na ‘500 podjetnic’, boste izvedele, kako je mogoče, da lahko aktivni ljudje, ki imajo zelo malo časa, hitreje spoznajo idealnega partnerja za dolgoročno zvezo. Zato da danes zaživimo polnejše Življenje, ki smo si ga zamislili (sanjsko!) in ne le sanjamo o njem.

www.idealni365.si

Matic Vizjak

Tekom treh let je v sodelovanju z vinogradništvom Kolar v New Yorku prejel tri odličja za unikatno pikantno vino, ki mu ta trenutek ni para na trgu.

Kot kmetija Vizjak so prejemniki srebrne plakete na AGRA sejmu iz koncepta »iz kmetije za vas«. Matic je postal ime meseca oktobra na Valu 202 ter bil izbran za inovativnega mladega kmeta 2017.

Stella Korošec

Podjetnica in strokovnjakinja s področja marketinga. Kot soustanoviteljica blagovnih znamk EQUA in GOAT STORY v podjetju Zkotz d.o.o. vodi področje marketinga. Obe znamki sta močno aktivni na svetovnih trgih, kjer svojo podobo gradijo predvsem s pomočjo kreiranja močnih zgodb. Kot mlado podjetje se močno posvečajo ustvarjanju vsebin in vplivnostnem marketingu oz. sodelovanju s t.i. »influencerji« ali novodobnimi mediji po celem svetu. Ekipa je predvsem znana po kreativnih in inovativnih produktnih rešitvah izdelkov za vsakodnevno uporabo. Letno predstavijo na trg vsaj 5 novih izdelkov kar zahteva visoko mero inovativnosti in organiziranosti.

Njihovi izdelki so bili predstavljeni v mednarodnih medijih kot so Elle, Cosmopolitan, The Huffington Post, Fortune, Wired, Design Boom in mnogih drugih. Poznani so tudi po dveh zelo uspešnih Kickstarter kampanijah v katerih so zbrali skupaj več kot milijon dolarjev. Med zadnje dosežke pa so zapisali tudi čisto svežo nagrado Red Dot Design. Stella bo z nami delila svoj pogled in izkušnje s podjetništvom, marketingom in vodenjem ekipe do uspehov na svetovnih trgih.

Plesno-akrobatska točka

500-podjetic-ursa-strukelj

Urša Štrukelj

Želimo si lebdeti, leteti, biti lahkotni. Gravitacija pa nas postavi na realna tla. Narava bivanja, pač. Valovanje…DVIG in PADEC.

Nastop na zračni svili Urše Štrukelj nas bo očaral in navdihnil za nove podvige.

Delavnice zračne svile SILK dilight so veliko bolj dostopne kot bi si mislili. Prezračite se tudi vi!

Modna revija

Joseph-Ribkoff-logo_BLK_za objavo

Joseph Ribkoff

ima že dolgo tradicijo, od leta 1957 namreč uspešno proizvaja kolekcijo oblek za ženske, ki vedo kaj hočejo. Vsa oblačila so kreirana in sešita v Kanadi. Odlični materiali poudarijo naše najboljše strani in prekrijejo slabosti.  Oblačila so udobna, v njih se ženska počuti  elegantno zapeljiva.

Obleke morda res ne bodo spremenile sveta, spremenile pa ga bodo ženske, ki bomo te obleke nosile! Vsekakor me nihče ne pozna bolje kot Joseph Ribkoff!

Povezovalec dogodka

Peter Poles

Običajno je v duetu in rad hodi tudi po svetu. Njegov zaščitni znak ni njegov nos, a je vseeno vsemu kos. Zabaven res je, kar se da, očarati vsako damo zna.

Lokacija

Izjave udeleženk

Kotizacija

Več o tem, kaj kotizacija zajema in koliko znaša, na naslednji povezavi  https://500podjetnic.si/infoprijava/ .

P.s.: Pridržujemo si pravico do spremembe urnika in programa dogodka.