POVEZUJEMO SE TUDI MEDNARODNO!

500 Podjetnic za vas pripravlja nepozabno izkušnjo in odlične predavatelje, ki vas ne bodo pustili ravnodušne.

4. april 2018 od 9.00 do 15.30 ure.

Registracijski pult bo odprt od 7.45 dalje; pridite čimprej, da se v miru registrirate, popijete jutranjo kavico ob klepetu z ostalimi podjetnicami in si ogledate bogato ponudbo naših razstavljavcev.

KER VERJAMEMO V MOČ POVEZOVANJA, je naš slogan, že vsa leta od samega začetka leta 2013.

Dogodek ima dress code in bo ponovno v znamenju rdeče. Zato naj ima vsaka na sebi vsaj en kos rdečega oblačila. Ker je RDEČA barva poguma, samozavesti, zmage. Vse to, kar ve podjetnice ste!

 

Prijavi se!

Program dogodka

7:45 – Začetek registracije

9:00 – Dobrodošlica organizatork.

9:10Zala Smolnikar

9:20Boštjan Gorjup, Predsednik Gospodarske zbornice Slovenije

9:30 – Posel brez meja / Business without borders

Madi Sharma, predstavnica Evropskega socialnega sveta in podjetnica

10:00 – Alenka Mozetič Zavrl, soustanoviteljica podjetja Don Don

10:20 – Mednarodno poslovno sodelovanje

Sanja Pantič Popović, Predsednica združenja poslovnih žensk Srbije, ekonomistka in mednarodna strokovnjakinja za žensko podjetništvo iz Beograda

10:40 – Vroči krompir – zgodba o podjetništvu, ljubezni, strasti in sanjah ženske

Adisa Tufo, ekonomistka in podjetnica  iz Sarajeva

11:00 – Ženski emocionalni management

Željko Ćurić, dr. med. psiholog

11:30 – Kako dogodek z aktivnim mreženjem spremeniti v poslovni uspeh

Boško Praštalo, ekonomist in podjetnik

11:45 – Odmor za kavo in osvežitev

12:00 – Zgodbe, ki navdušujejo  – sodelovanje s projektom SEEWBAN – Poslovni angeli za žensko podjetništvo EU

Moderatorka Anja Križnik Tomažin

12:45 – Človek ni suženj denarja. Denar mora delati za vas in ne obratno!

Vzajemci skupina

Klemen Kokalj, direktor prodaje

13:00 – Odmor za kosilo in vodeno mreženje

14:30 – Izbor najuspešnejše podjetnice v kategoriji mikro in malih podjetij (s.p. in d.o.o.) do 50 zaposlenih, in podelitev nagrad

14:35 – Lanskoletna nagrajenka Erika Kostanjšek

14:45 – Poročilo komisije in podelitev nagrad

15:00 – Petra, Urša in Zory, samo za vas

15:15 – ZAKLJUČNE BESEDE in predstavitev nove celostne podobe največjega srečanja podjetnic v Sloveniji in povabilo na 500 podjetnic 2019

15:30 – Aktivno mreženje in neformalno druženje

Mladi talenti

Zala Smolnikar

Mlada kreativka, ki je zaljubljena v življenje Zala Smolnikar dela svojo avtorsko glasbo, prepeva, igra klavir in tolkala. Rada poseže tudi po drugih avtorskih delih in jim poskuša dati, z lastno interpretacijo, svoje dojemanje. Splošno mnenje njenih poslušalcev je, da njen kristalen glas in sončna energija preprosto začarata. Zalo smo lahko spoznali kot finalistko šova Slovenija ima talent, Slovenski popevki, kot pevko v plesnem spektaklu Dance amore, mogoče pa celo na njenem decembrskem koncertu na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tokrat nam bo tudi zapela skupaj z izjemnim kitaristom Maticem Plemenitašem in verjamem, da vas bo malo pobožalo in požgečkalo po dušici.

Tuje gostje

Madi Sharma – Velika Britanija

Ustanoviteljica “Madi Group” – skupina zasebnega sektorja in neprofitnih podjetij, s filozofijo ustvarjanja inovativnih idej ter na čelu WESTT – Women’s Economic and Social Think Tank.

Izkušnje si je pridobila s prvim podjetjem iz svoje domače kuhinje, ki se je povečalo na 2 tovarni in 35 zaposlenih. Za ta dosežek je prejela častno nagrado Asian Woman of Achievement in UK’s Best Boss.
Madi je tudi članica skupine delodajalcev Evropskega ekonomsko-socialnega odbora v Bruslju.

Je aktivna članica pri vprašanjih v zvezi z MSP, ženskami, izobraževanjem, hrano, družbeno odgovornostjo podjetij, varstvom otrok in podjetništvom ter ima globalne izkušnje na številnih področjih.

Sanja Popović Pantić

Sanja Pantič Popović, predsednica največjega združenja poslovnih žensk Srbije je ekonomistka in mednarodna strokovnjakinja za žensko podjetništvo. Je ena vodilnih nacionalnih svetovalk za podjetništvo žensk, deluje pa tudi področju inovacij malih in srednje velikih podjetij. Doktorirala je na temo ženskega podjetništva v letu 2013 na Ekonomski fakulteti Univerze v Beogradu.

Od maja 2015 vodi sektor ženskega podjetništva v mreži EEN Enterprise Europe Network.  Na čelu združenja je prispevala k uresničitvi več kot 150 projektov za spodbudo in rast ženskih podjetij v Srbiji in njihovega vključevanja v mednarodni prostor. Aktivnost združenja je prispevala tudi k zakonskim spremembam, ki so povečale število ukrepov za spodbujanje podjetništva žensk, tako z davčnimi olajšavami kot različnimi finančnimi spodbudami.

Adisa Tufo

Ekonomistka, podjetnica, vodja, blogerka, umetnica, naturalistka; direktorica družinskega podjetja, ki že več kot 20 let uspešno deluje na trgu Bosne in Hercegovine.

Prejela je več domačih in mednarodnih nagrad, vključno z nagrado Uspešne ženske Bosne in Hercegovine v kategoriji podjetništva, in priznanje Naj ženska 21. stoletja jugovzhodne Evrope, ki se je predstavila v Beogradu decembra 2017, prav tako v kategoriji podjetništvo.

Je avtorica knjige Vroči krompir – zgodbe o podjetništvu, ljubezni, strasti in sanjah ženske. Ta motivacijski priročnik je vzbudil velik interes medijev in širšega občinstva.

Govorniki

Željko Ćurić, dr. med.

Željko je po poklicu je zdravnik in je soustanovitelj ter direktor projektov podjetja O. K. Consulting. V letu 1993 se je iz Dubrovnika preselil v Ljubljano. Specializiran je za delo na področju svetovanja, izobraževanja, treninga in klinične psihoterapije. Njegovo delovno področje obsega individualna in skupinska svetovanja, izobraževanja, usposabljanja in treninge na področju poslovne in športne psihologije ter psihoterapije. Željko svetuje tudi specialni enoti Policije pri zahtevnih pogajanjih v kriznih situacijah.

Z svoja predavanja in nastope je prejel priznanje TOP 10 predavateljev.

Boško Praštalo

Mreženje je njegova strast. Z vami bo delil prijeme in trike iz prakse, ki delujejo. Pojasnil vam bo zakaj se vam splača udeleževati poslovnih dogodkov zaradi mreženja in kako v praksi navezovati poslovne stike.

Tedensko se udeleži vsaj enega poslovnega dogodka in naveže nove poslovne stike z vsaj petimi osebami tedensko.

Boškov osebni cilj je, da postane najbolj »zmrežena« oseba v Sloveniji. Uživa v mreženju in povezuje posameznike in podjetja, ki si lahko medsebojno pomagajo v poslu. Poslovno mreženje vam omogoča, da spoznate veliko različnih ljudi, ki vas obogatijo s svojim znanjem in svojo zgodbo.

Najlepši del poslovnega mreženja pa je ta, da lahko nekomu pomagate, ko povezujete kontakte in tako se vam vrača vse, kar ste drugim dali vi.

Klemen Kokalj

Klemen Kokalj, po poklicu ekonomist, je solastnik ter direktor prodaje na Vzajemci SKUPINA. Financam je posvetil 19 let življenja in je trdno prepričan v to, da denar dejansko lahko dela za vsakega posameznika. V svoji karieri se je izobraževal na področju retorike, vodstvenih sposobnosti, pridobil licenco GKTI, pripravlja se tudi na pridobitev ugledne mednarodne licence CFA. Njegov trenutni izziv je biti uspešen manager v podjetju, želi si razvijati uspešen kader, saj se zaveda pomembnosti kakovosti zaposlenih v podjetju, optimizacije poslovanja in iskanja  novih rešitev za rast podjetja.

Njegova vizija je ozavestiti ljudi o pomenu dela osebnega finančnega svetovalca. Slovenci razpolagamo z velikim premoženjem za lagodno življenje in sodimo v sam vrh po varčevalnih navadah. Kljub temu je finančna pismenost v Sloveniji precej nizka. Z zabavnimi zgodbami in osebnimi primeri tako pri nas kot v tujini, bo Kokalj izpostavil razliko med Slovenijo in razvitim svetom ter povedal, zakaj drugod  finančnega svetovalca postavljajo ob bok osebnemu zdravniku in zakaj s tem pristopom lažje dosegajo finančno neodvisnost na osebni in poslovni poti.

Zgodbe, ki navdušujejo

Anja Križnik Tomažin

Univ. dipl. ekonomistka, strokovnjakinja javnega in poslovnega nastopanja, trenerka komunikacijskih veščin, certificirana executive in Jungian coach-inja ter SDI mojstrica. V zadnjih šestih letih svoje znanje ves čas dopolnjuje z mnogimi mednarodno priznanimi certifikati s področja njenega delovanja, trenutno pa študira Expressive art therapy and coaching in action z dr. Avi Goren Barom.

Široko znanje in bogate izkušnje na področju javnega nastopanja in komuniciranja so rezultat njene 14 let dolge uspešne kariere televizijske voditeljice, 10 let dela trenerke, fasilitatorke in predavateljice ter strastne iskalke znanja o različnih načinih komuniciranja in metodah coachinga v zadnjih 6 letih.

Njena življenjska strast je s polno mero energije ljudem pomagati izvleči iz njih najboljše, saj verjame, da se vsi potenciali skrivajo v nas samih.

SODELUJOČI:

Irena Vide

Irena sama zase pravi, da je ženska z zelo trdo kožo, v svojih odločitvah pa skrajno nepopustljiva in odločna. V naboru izkušenj, ki si jih je nabrala v svojem življenju v 22 »televizijskih« letih, gleda na življenje precej drugače, kot pred nekaj leti.

Zagotavlja, da je največja diploma in najbolj učinkovita fakulteta v bistvu življenje samo, ki te dodobra izkleše in celovito izoblikuje, če mu le znaš in hočeš slediti. Njen medijski svet zahteva izjemno dinamičnost in hitro odzivnost, poslovni pa predvsem odločnost in trdnost v vseh pogledih.

Je direktorica in solastnica družbe Televizija Novo mesto, d.o.o. in odgovorna urednica TV Vaš kanal. Družbo vodi z vsem srcem, strastno zavzetostjo in predanostjo. Seveda se vseskozi sooča tudi s številnimi izzivi, ki sodijo zraven.

Je tudi odgovorna urednica časopisa Vaš mesečnik, ki ga prav tako izdaja medijska hiša. Je tudi avtorica in voditeljica oddaje Pravi ključi, predavateljica in interni medijski coach … skratka, medij je njen način življenja z več plati. Pravzaprav težko potegne ločnico med zasebnim in poslovnim življenjem. Večino svojega življenja preživi v dotiku s televizijo in aktivnostmi, ki so povezane z njo.

Jerneja Krapše

Jerneja Krapše je mentorica pri ustvarjanju dolgotrajnega in ljubečega (*iDEALnega*) partnerstva.

Pomaga zrelim samskim (predvsem ženskam), ki hrepenijo po ‘dvojini’ (ne glede na razočaranja in vedno močnejše nezaupanje, da idealni sploh obstaja); po navdušeni skupni prihodnosti, po svoji ljubeči družini; da enkrat za vselej spoznajo zase *iDEALnega* partnerja in z njim zaživijo življenje, o katerem so vedno sanjale.

Jerneja pomaga po novi ‘metodi *iDEALni*’, ki jo je kreirala 15 let in jo prva preizkusila sama. To je zelo intenzivno individualno delo strnjeno v kratko časovno obdobje, ki prinaša hitrejše želene rezultate visokih vrednosti in se vedno začne z brezplačnim telefonskim posvetom. Metoda namreč NI primerna za vsakogar ..

Ker verjame da za vsakega obstaja *iDEALni* partner – samo najti ga je treba; da je bolje biti samski in srečen, kot pa s partnerjem, ki ti ni idealen; da je čas, v katerem živimo, najboljši možen čas, da lahko veliko hitreje spoznamo svojega idealnega življenjskega partnerja kot kadarkoli v zgodovini človeštva.

Če jo boste poslušale na ‘500 podjetnic’, boste izvedele, kako je mogoče, da lahko aktivni ljudje, ki imajo zelo malo časa, hitreje spoznajo idealnega partnerja za dolgoročno zvezo. Zato da danes zaživimo polnejše Življenje, ki smo si ga zamislili (sanjsko!) in ne le sanjamo o njem.

www.idealni365.si

Matic Vizjak

Tekom treh let je v sodelovanju z vinogradništvom Kolar v New Yorku prejel tri odličja za unikatno pikantno vino, ki mu ta trenutek ni para na trgu.

Kot kmetija Vizjak so prejemniki srebrne plakete na AGRA sejmu iz koncepta »iz kmetije za vas«. Matic je postal ime meseca oktobra na Valu 202 ter bil izbran za inovativnega mladega kmeta 2017.

Stella Korošec

Podjetnica in strokovnjakinja s področja marketinga. Kot soustanoviteljica blagovnih znamk EQUA in GOAT STORY v podjetju Zkotz d.o.o. vodi področje marketinga. Obe znamki sta močno aktivni na svetovnih trgih, kjer svojo podobo gradijo predvsem s pomočjo kreiranja močnih zgodb. Kot mlado podjetje se močno posvečajo ustvarjanju vsebin in vplivnostnem marketingu oz. sodelovanju s t.i. »influencerji« ali novodobnimi mediji po celem svetu. Ekipa je predvsem znana po kreativnih in inovativnih produktnih rešitvah izdelkov za vsakodnevno uporabo. Letno predstavijo na trg vsaj 5 novih izdelkov kar zahteva visoko mero inovativnosti in organiziranosti.

Njihovi izdelki so bili predstavljeni v mednarodnih medijih kot so Elle, Cosmopolitan, The Huffington Post, Fortune, Wired, Design Boom in mnogih drugih. Poznani so tudi po dveh zelo uspešnih Kickstarter kampanijah v katerih so zbrali skupaj več kot milijon dolarjev. Med zadnje dosežke pa so zapisali tudi čisto svežo nagrado Red Dot Design. Stella bo z nami delila svoj pogled in izkušnje s podjetništvom, marketingom in vodenjem ekipe do uspehov na svetovnih trgih.

Povezovalec dogodka

Peter Poles

Običajno je v duetu in rad hodi tudi po svetu. Njegov zaščitni znak ni njegov nos, a je vseeno vsemu kos. Zabaven res je, kar se da, očarati vsako damo zna.

Lokacija

Izjave udeleženk

Kotizacija

Več o tem, kaj kotizacija zajema in koliko znaša, na naslednji povezavi  https://500podjetnic.si/infoprijava/ .

P.s.: Pridržujemo si pravico do spremembe urnika in programa dogodka.