Ajda Zorko

Znam zamenjati žarnico. Za nove ideje nujno potrebujem delujočo. 🙂

Živjo! Sem Ajda, kreativka, popotnica, multipraktik … Že več kot desetletje sem fotografinja, moja druga velika ljubezen poleg fotografije pa je pisanje. Sem izkušena novinarka, voditeljica in piarovka. Moj tretji otrok (sem namreč mamica dveh deklic), je podjetje 1000 besed, Ajda Zorko s. p.

Pogosto opažam, da so fotografije, ki jih podjetja delijo s svetom, slabe kakovosti; meglene, slabo osvetljene, so modre ali rumene barve, pogosto tudi narejene iz neposrečenega zornega kota. Razumem, da so storitve profesionalnih fotografov lahko precej drage, poleg tega pa je treba včasih fotografijo zagotoviti zelo hitro in brez profesionalne foto opreme, vendar pa to ne sme biti izgovor za neprivlačne fotke.

V želji pomagati podjetnikom do lepih fotk sem prva (in edina) v Sloveniji pripravila foto delavnice in tečaje za podjetja, na katerih učim fotografiranja izdelkov, poslovnih procesov in dogodkov brez profesionalne foto opreme (lahko tudi le z mobilnikom). Delavnice so praktično naravnane in intenzivne, hkrati pa se posvetim vsakemu udeležencu, saj potekajo v majhnih skupinah (do sedem oseb). Edina v Sloveniji izvajam tudi tečaje obdelave fotografij v Photoscape-u. Nudim tudi možnost individualnih delavnic. Več informacij o delavnicah najdete na www.fotkam.si in na Facebookovi strani www.facebook.com/fotkam.si.

Z veseljem se lotevam projektov, ki vključujejo fotografiranje produktov, poslovnih procesov ali dogodkov podjetij. Kot novinarka in piarovka sem svoje zgodbe vrsto let opremljala s fotografijami dogodkov, hrane, nastanitvenih obratov in restavracij, pokrajine in krajev, s portreti ter mnogimi drugimi zanimivimi motivi. Štiri mesece sem delala v ZDA, kjer sem bila vodja fotografov v zabaviščnem parku.

Uživam tudi v fotografiranju podjetnic, mamic in družin. S slednjimi med fotografiranjem na prostem tekamo za metulji, lovimo milne mehurčke in se skrivamo za drevesi, novorojenčki pa me spoznajo v zavetju svojega doma. Več o družinski fotografiji najdete na www.1000besed.si, sledite mi lahko tudi na nekaterih družbenih omrežjih in vsak teden preberete nov zapis na mojem blogu. Na njem se prepletajo predvsem teme, ki so zame najpomembnejše; podjetništvo, fotografija in družina (ni nujno v tem vrstnem redu).

Vabim vas, da me spoznate in vstopite v moj svet 1000 besed! 🙂

 


1000 besed, unikatne fotografske storitve, Ajda Zorko s. p.

Ajda Zorko bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 PODJETNIC v letu 2018.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>

Se nam pridružite na dogodku 500 PODJETNIC 2018? >>