Ana_Zontar_Kristanc_Anina_Kuhinja1-crop_500_podjetnic

Ana Žontar Kristanc – “Od kuhanja do pisanja”

Gostja VROČEGA KAVČA na 500 podjetnic 2019:


Ana Žontar Kristanc

Avtorica kuharic, blogerka, influencerka, TV voditeljica, žena in mama

Anina kuhinja

Ana Žontar Kristanc je svojo kuharsko pot začela leta 2010 s pisanjem osebnega kuharskega bloga Ljubezni polna skleda, ki jo je leta 2012 popeljal do snemanja reklamnih televizijskih oglasov za kuhinjsko posodo.

Leto pozneje se je njena zgodba nadaljevala z vodenjem lastne televizijske kuharske oddaje, ki se je tri sezone predvajala na programu POP TV. V tistem obdobju je izdala svojo prvo kuharsko knjigo. Pot je nadaljevala z lastno blagovno znamko Anina kuhinja, pod katero je leta 2014 izšla njena prva splošna kuharska knjiga z enakim naslovom. Istega leta je ustvarila tudi svojo osebno “kuharsko-lifestyle” spletno stran z imenom Anina kuhinja.

Od kuhanja do pisanja

Leta 2014 sta skupaj z možem napisala tudi svojo prvo pravljico za otroke Zajček Timi in čarobni recept. Pravljica je bila darilo prvorojencu Timonu, po katerem je glavni junak zajček Timi tudi dobil ime. Pravljica skozi prisrčno zgodbo postreže z zdravimi in preprostimi recepti, ki jih lahko doma pripravite skupaj z najmlajšimi.

Naslednje leto je izdala kuharsko knjigo Sladka Anina kuhinja, ki je bila namenjena sladkosnedom. Prav tako je tisto leto svojo strast do kuhanja povezala z obdobjem materinstva in izdala dva priročnika z recepti, in sicer priročnik Anina kuhinja za najmlajše, namenjen uvajanju goste hrane pri dojenčkih, in priročnik Anina kuhinja za nosečnice in doječe mamice, namenjen mamicam v obdobju nosečnosti in dojenja. Priročnik Anina kuhinja za najmlajše je postal prodajna uspešnica, saj je bil že dvakrat razprodan.

Oktobra 2016 je izšla njena četrta kuharska knjiga Anina kuhinja za nenapovedane goste, ki je namenjena vsem, ki želite goste očarati s hitrimi, preprostimi in okusnimi jedmi.

Nosečniški diabetes v malem prstu

Naslednje leto, marca 2017, pa je izdala svoj tretji priročnik Anina kuhinja za nosečnice z nosečniškim diabetesom. Ker se je med drugo nosečnostjo sama spopadala z gestacijskim diabetesom, je ugotovila, da je pravzaprav težko priti do relevantnih informacij. Zato se je odločila, da v sodelovanju s strokovnjaki izda priročnik, ki bo olajšal in poenostavil prehranjevanje nosečnicam s to diagnozo.

Ker je Ana prejemala ogromno prošenj za nadaljevanje priročnika Anina kuhinja za najmlajše je marca 2018 izšel njen četrti priročnik, Anina kuhinja za malčke. Priročnik je namenjen vsem staršem, ki si želijo novih idej za zajtrk, kosilo, večerjo, prigrizek ali sladico. Poleg vseh idej za recepte pa vsebuje tudi razdelek Ustvarjanje, ki spodbuja kulinarično ustvarjalnost v krogu družine.

Istega leta je izdala še eno pravljico Levček Liam in mamin rojstni dan, ki je bila namenjena njenemu drugemu sinčku in je prav tako kulinarično obogatena.

S čim se trenutno ukvarja Ana?

Njena zadnja kuharica je bila objavljena leta 2018 z naslovom Anina kuhinja po navdihu in je njena 11 knjiga po vrsti.

Poleg knjig in kuharic, ki so njena strast, pa zadnje leto njeno kuhanje v živo lahko spremljate v kuharskem predelu oddaje Dobro jutro na RTV.

Pa seveda zadnji, vendar velik del njenega dela je njena spletna stran Anina kuhinja in pripadajoči socialni mediji, kjer vsak dan s svojimi bralci deli nove recepte, video recepte in zanimive vsebine, trenutke iz njenega življenja. Na področju spleta je povezana z več kot 15 podjetji.

 

 

Ana Žontar Kristanc

Anina kuhinja

Kontakt: https://www.aninakuhinja.si/kontakt/

 


>> Se nam pridružite na dogodku 500 PODJETNIC 2019? <<