Andreja Škrabec – “Nikoli ni prepozno za nove izzive!”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Andreja Škrabec

Sem ustanoviteljica Zavoda za okolje in kulturo Coknpok, ki deluje na področju kulturne dediščine, gledališča in okoljskih projektov. Ko pride človek do razpotja ugotovi, da je življenje prekratko, da bi v njem počeli nekaj, v čemer ne uživamo maksimalno.  Zato sem sem po izgubi službe vprašala, kaj je tisto, kar bi v življenju resnično rada počela. Kuhanje je ena izmed mojih strasti in tako je nastala knjiga Fižol – na žlico, v solati, kot glavna jed in kot sladica. Na ta način sem moje veselje združila s poslovno idejo.  Kuharica Fižol vsebuje 69 fižolovih receptov in dokazuje, da fižol resnično zmore vse. V knjigi predstavim 18 najbolj popularnih sort fižola, recepte pa sem popestrila s hudomušnim ribniškim narečjem.

Moja druga velika ljubezen je gledališče. Na gledališko pot sem stopila pred 7 leti, ko sem se pridružila ljubiteljskemu gledališkemu društvu. Že za svojo drugo vlogo sem prejela Linhartovo priznanje in kaj kmalu ugotovila, da mi ne gre od rok le igralstvo ampak tudi pisanje. Do danes sem napisala že kar nekaj dramskih tekstov in scenarijev za prireditve, se pa z veseljem lotim tudi režije. Imam kar nekaj izkušenj tako s pripravo tekstov in idej kot z vodenjem prireditev.

Drage podjetnice, v naših rokah je odločitev, zato vam polagam na srce, nikoli ni prepozno za nove izzive, pa čeprav je to le priprava fižolove torte.

 


Andreja Škrabec

Coknpok – Zavod za okolje in kulturo

Hrovača 62

1310 Ribnica

Telefonska številka: 041 641 302

Email: andreja@coknpok.si

Povezave:


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<