Gordana Nikolić – Izjemna podjetnica in navdihujoča zgodba s Hrvaške

Gostja iz tujine – 500 podjetnic 2019:


Gordana Nikolić

 

 

Po študiju v posel

Doc. dr. sc. Gordana Nikolić je diplomirala na Fakulteti za pomorstvo, smer prometne tehnologije. Po končanem četrtem letu študija je eno leto v Londonu opravljala strokovno specializacijo in usposabljanje. Njene praktične izkušnje v gospodarstvu na področju uvoza in izvoza ter mednarodne špedicije in logistike so prispevale k njenemu vsestranskemu vpogledu v potrebe sodobnega izobraževanja na tem področju. Akademski naziv je pridobila na Ekonomski fakulteti na Reki, kjer je leta 2009 doktorirala iz  ekonomije.

Sledila so številna priznanja

Je prejemnica številnih priznanj, med drugim pa je tudi predstavnica Hrvaške v Evropski mreži za podjetništvo žensk; v Haifi, Izrael, pa je sodelovala v večtedenskem programu podpore za podjetnice v jugovzhodni Evropi pod okriljem UNECE.

Znanstvenica

Doc. Dr. Gordana Nikolić uspešno vodi znanstveno kariero. Kot soavtorica ali avtorica je objavila več kot 40 znanstvenih in strokovnih člankov, in objavila več knjig. Predseduje mednarodni organizaciji PILC.

Prestižna nagrada svetovnega kova

Leta 2018 ji je Svetovni ekonomski forum žensk v New Delhiju v Indiji podelil prestižno nagrado »Izjemne ženske odličnosti 2018«.

 

Gordana Nikolić


>> Se nam pridružite na dogodku 500 PODJETNIC 2019? <<