Hram-idej-500-podjetnic

Ksenija Kocbek – “S srcem narejeno, z ljubeznijo podarjeno.”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Ksenija Kocbek

Sem Ksenija Kocbek in sem ljubiteljica papirčkanja.

Ljubezen do kreativnih in unikatnih izdelkov iz papirja sem odkrila naključno, nedavno nazaj. Klic po ustvarjanju je prišel nepričakovano.

Ker mi notranji ustvarjalni glas zadnje leto in pol ni dal miru, sem začela intenzivno raziskovati različna področja ustvarjanja, a vedno se mi je zdelo, da nekaj manjka … Nekaj posebnega, nekaj, kar da globino, nekaj čisto mojega …
Po določenem času sem na spletu zasledila najrazličnejše tehnike izdelave izdelkov iz papirja. Izdelki so mi v trenutku postali všeč, še več, nad njimi sem se popolnoma navdušila, saj s svojo raznolikostjo pokrivajo vsa področja moje kreativnosti.

Sama sem pred pomembnimi dogodki vedno iskala darila z osebno noto, nekaj unikatnega, a sem se v brezupnem iskanju zadovoljila s povprečnim darilcem, voščilnico … Ko pa sem odkrila prekrasne umetnine, ki lahko nastanejo iz papirja, s pomočjo lastne kreativnosti, sem ugotovila, da tudi nebo ni več meja in navdušeno sem še isti večer prvič investirala v podporo novi poti – kupila sem izrezovalnik papirja, ki mi odlično služi.

In kaj sploh je PAPIRČKANJE?

Papirčkanje je tisoč in en način ali še več, s katerim ustvarjamo raznolike izdelke iz papirja.

Trenutno so mi najljubše unikatne voščilnice, ki jih izdelujem za vsa praznovanja, kot so rojstni dnevi, obletnice, poroke, rojstva, diplome in drugi posebni dogodki. Izjemno rada ustvarjam personalizirane okvirje, kjer izbrano fotografijo vstavim v prazen okvir in ob njej ustvarim najrazličnejše rože in okraske ter tako ohranim dragocen spomin, ki ni le okvir, temveč umetniški izdelek.
Papirčkanje omogoča širok spekter tehnik, kjer domišljija nima meja. Ravno svoboda v ustvarjanju me vsakodnevno navdušuje, da ustvarjam, saj izdelek ni enak izdelku, temveč je vsak zase unikat.

 

Ksenija Kocbek

Telefonska številka: 040707229

Email: hramidej@gmail.com


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<