Lilijana Elšnik

Kandidatka za PODJETNICO LETA – 500 podjetnic 2019:


Lilijana Elšnik

Podjetnica, mama in žena

Ime mi je Lilijana Elšnik. Sem podjetnica, žena ter mama trem otrokom. Po poklicu sem ekonomski tehnik. Svojo poslovno pot sem začela pred 12 leti, aprila l. 2007. Po naravi sem bolj tehnični tip, zato se moja dejavnost  sovpada z mano. Lahko bi rekla, da imam družinsko podjetje saj je v podjetju zaposlen tudi moj mož Matjaž Elšnik. Sem oseba, ki ima rada izzive in gledam na prihodnost pozitivno.

Smo podjetje ALU OGRAJE, ki v Sloveniji zastopamo evropskega proizvajalca aluminijastih ograj GUARDI iz Avstrije. Guardi je vodilni proizvajalec aluminijastih ograj v Evropi. Letno Guardi po meri izdela več kot 15000 ograj po naročilu strank.

V naši paleti proizvodov najdete dvoriščne ograje, balkonske ograje, dvoriščna vrata, ter dodatke, kot na primer: kesone za smeti,tla za terase iz aluminija, nadstreške, vrtne lope, korita za rože, samostoječe poštne nabiralnike, paketboxe,..

Ponujamo visoko kvalitetne in estetsko dovršene  ograje po dostopnih cenah.

Kvaliteta je pri nas izrednega pomena. Vsi ograjni sistemi GUARDI imajo švicarski pečat, po zaslugi NANO površinske zaščite, ki skrbi za zelo dolgo življenjsko dobo GUARDI ograj. S tem lahko kot edini ponudnik ponudimo 15 letno garancijo na površinsko zaščito.

Pred dvanajstimi leti, ko sem pričela s samostojno potjo, sem imela že tri šoloobvezne otroke od katerih je bila najstarejša hči že srednješolka, medtem ko sta sinova imela takrat 9 in 8 let ter sta že oba bila osnovnošolca. Vsaka mama ve, da je družinske in službene obveznosti težko usklajevati. Tudi sama ko danes pogledam nazaj se včasih vprašam, kako mi je vse to uspevalo. Vsi trije otroci so se tudi ukvarjali s športom, (hči je plesala, sinova pa sta igrala nogomet). Z jasno vizijo, ter pravilno postavljenimi prioritetami in dobro organizacijo, lahko človek doseže veliko. Zelo veliko. Priznati moram, da mi je bil v veliko pomoč mož, s katerim sva bila v poslu že od začetka skupaj, vendar takrat sva še delala sama. On je prevzel tehnične obveznosti v podjetju in terensko delo, jaz pa vodenje poslov in pisarno. V prvih letih je najin delovnik med tednom velikokrat trajal 10 ur ali več in vsakodnevno sva se morala usklajevati, kdo bo lahko peljal otroke na trening, med treningom sem skočila nazaj v pisarno. Praktično vsi vikendi, pa so bili v celoti posvečeni otrokom in njihovim športnim aktivnostim, saj sva jih z možem vozila na turnirje in tekme, včasih vsakega v drug kraj.

V prvih letih poslovanja, smo šli skozi zelo zahtevna obdobja. Vsak začetek je že sam po sebi zahteven, jaz pa sem odprla svojo dejavnost tik pred gospodarsko krizo, in to celo v gradbeni branži, katere se je kriza zelo dotaknila. Moram priznati, da je prvih 5-6 let bilo izredno težkih.

S trdim delom, vztrajnostjo ter jasnim ciljem smo uspeli posel razširiti do te mere, da smo zaposlili nov kader in se pričeli širiti.

Trenutno moje podjetje zaposluje 11 ljudi in še iščemo nov kader, predvsem v prodaji in montaži. Delamo po celotni Sloveniji dodatno pa opravljamo tudi storitve montaž v Avstriji.

Z leti sem spoznala, da ni bistvo samo prodat, ampak da je veliko pomembneje, da stranki najdemo primerno rešitev za njen problem. Zelo pomembno je, da stranka dobi zaupanje v nas in naš produkt. Samo tako lahko dosežemo, da bo posel uspešno zaključen in bo na koncu zadovoljna tako stranka kot tudi mi.

Strokovnost, prijaznost, hitra odzivnost ter zadovoljne stranke, je moje vodilo kateremu sledim že od samega začetka.

Vsem podjetnicam svetujem, da si izdelajo jasno vizijo, kaj  želijo doseči, da se izobražujejo in postanejo najboljši strokovnjak na svojem področju, da se ne zadovoljijo s povprečjem in da vztrajajo na svoji poti.

Lilijana Elšnik

 


>> Veseli nas, da bo Lilijana z nami na dogodku 500 Podjetnic 2019! <<


Lilijana Elšnik

Alu ograje Elsnik Lilijana s.p.

Spletna stran: https://alu-ograje.com/


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<