Maja Dodič – “Tudi meni lahko uspe!”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Maja Dodič

Podjetnica, diplomirana ekonomistka, fotografinja

“Tudi meni lahko uspe!” 

Moje ime je Maja. Po poklicu sem diplomirana ekonomistka, po izražanju pa vse drugo kot to. Že od majhnega sem zelo kreativna. Rada sem risala, izdelovala različne stvari, moji izdelki so morali biti nekaj posebnega in predvsem drugačnega. Ni mi vedno uspelo, sem se pa trudila po svojih najboljših močeh. Sem tudi zelo živahna in zgovorna oseba, ki nikoli ne more biti pri miru ali tiho -lahko bi rekla, da nisem ravno primeren material za v pisarno.

Fotografija – od sanj do sanjske službe

Fotografija mi je bila vedno blizu. Kadar se je kaj dogajalo, sem bila vedno jaz tista, ki sem hitro skočila po svoj skromen fotoaparat in vse zabeležila. 9 let nazaj pa sem spoznala moj prvi (izposojen) DSLR fotoaparat. Imeli so ga pri fantu (ki je sedaj moj mož) doma. Nihče se ni z njim ukvarjal, zato sem si ga kar malo izposodila in se tudi vpisala na začetni tečaj fotografije. To je bilo to! Res me je vse zanimalo, zakaj in kako lahko posnameš tako dobro fotografijo? Pa sem vadila in vadila in vadila…. In še malo vadila. Vsak dan po faksu, po službi… iskala modele in predmete, da bi jih lahko fotografirala. Pa še vedno ni bilo to, to. Nato sem odkrila programe za obdelavo. Aha! No, in se naučila še nekaj teh. Malo bolje je že izgledalo, pa tudi tukaj je bilo potrebno zelo veliko učenja in vaje. Ko sem nekaj zaslužila (seveda ne od fotografije), sem si privoščila svoj malo boljši, rabljen DSLR in s časoma še kakšen objektiv. Za vse praznike in rojstne dneve, sem vedno prosila za kakšen prispevek za mojo opremo… in počasi se je nekaj nabralo. Ravno toliko, da me je zanimalo še več. Organizirala sem moje prve foto dogodke. Prvi je bil decembra – v garaži, brez studijske opreme, čisto improvizirano. No, nekaj malega, skromnega je ratalo. Drugi pa spomladi – v naravi ob jezeru. Tudi tam je nekaj ratalo. Tako sem si počasi nabrala nekaj strank in kar nekaj novega znanja.

Po tihem, sem vedno sanjarila, da bi bila to moja služba. Bile so samo sanje, nisem si upala niti na glas pomisliti, da bi bilo kdaj to res. Kaj pa če me ta želja mine, kaj pa če ni vse tako enostavno, kaj pa ko bom morala delati za vikende in praznike, ponoči, popoldne? Me bo takrat še veselilo? Kako bo s strankami? Mi bo sploh šlo? Bodo moje fotografije sploh komu všeč? Jaz nisem profesionalka, jaz nisem fotografinja, sem samo nekdo, ki o tem sanja. Nekega dne pa me je kar prešinilo. V službi sem bila sicer zadovoljna. Super šef, super delavnik, delo tudi ni slabo, ampak ni to, to. Se lahko v teh časih kar tako izmišljujem? Naj bom raje vesela, da sploh imam službo! No, pa je prišel dan, ko nekaj ni bilo v redu (pa saj bi se s časoma gotovo rešilo), pa sem se kar odločila. Jaz dam odpoved! Grem na svoje!

Počasi se daleč pride

Pa mi je uspelo! Sprejeta sem bila v program Ženskega podjetništva. Ustanovila sem svoje podjetje – Fotografske storitve, Maja Dodič, s.p. Naredila sem si svoj logo in svojo spletno stran https://maja.dodic.si 

Tudi na Facebooku me najdete: https://www.faceboo.k.com/majadodicphotography in prav tako na instagramu https://www.instagram.com/maja_dodic_photography

Sedaj vem, da lahko, vem, da zmorem, a počasi. Nič ne uspe na enkrat. Počasi se daleč pride. Tudi v znanju sem že kar precej napredovala, pa še vedno nisem tam, kjer si želim biti. Lahko pa si že rečem profesionalna fotografinja.

Ponudba

Z največjim veseljem vam ustvarim čudovite fotografije. Lahko se odločite za poslovno, portretno fotografijo, fotografiranje izdelkov ali storitev, lahko fotografiram tudi kakšen vaš dogodek. Prav tako pa lahko naredimo tudi popolnoma sproščeno in spontano družinsko fotografijo. Več o meni in mojih fotografijah si lahko pogledate na moji spletni strani.

 

Maja Dodič

Fotografske storitve, Maja Dodič, s.p.

Email: infomaja@dodic.si

Telefon: 040 482 000


>> Se nam pridružite na dogodku 500 PODJETNIC 2019? <<