Mateja Filipič

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Mateja Filipič

Večino časa grafična oblikovalka, uradno krajinska arhitektka, občasno ilustratorka. Ljubiteljica dobre hrane, dobre glasbe in dobrega dizajna. Rada pa imam tudi potovanja, morje, plavanje, kuhanje, kavo, knjige, filme, vino, craft pivo. In nove priložnosti.

Zagovornica lepih reči, ki so istočasno uporabne oziroma nosijo neko sporočilo. Hibrid med inženirko in vizualno pripovedovalko, z izjemnim občutkom za prostor, prijetno okolje in z izrazito sposobnostjo združevanja funkcije in estetike.

Krajina in oblikovanje

Že dlje časa se tako ali drugače ukvarjam s krajinsko arhitekturo in grafičnim oblikovanjem. Do prvega me je pripeljal študij, do drugega pa predvsem strast in radovednost. Čeprav na prvi pogled omenjeni področji nimata prav veliko skupnega – gre v obeh primerih za oblikovanje, ne glede na medij. In pri obeh lahko pride do situacije, ko ljudje mislijo, da dizajna ali načrta ne potrebujejo in da lahko vse naredijo sami. Pa običajno ni tako.

Crumbles – drobci vsakdana

lustracija je še tretje področje mojega dela, pri katerem se izraža kombinacija sporočila in oblike – in je zaradi tega unikatna. Pri projektu Crumbles/Drobtinice gre namreč za ujete trenutke vsakdana, izražene skozi tisto, kar najboljše znam, torej oblike, barve in slike.

Italijani imajo za to dober izraz: »piccole cose della vita« – majhne stvari v življenju, bi se lahko reklo. Lepe ali pa tudi ne. Nadležni drobci, ki jih ne moreš in ne moreš prezreti. Butaste stvari, zaradi katerih se sam pri sebi nasmehneš. Trenutki, ko se ustaviš in pomisliš. Naša življenja sestavljajo delci vsakdana, na videz nepomembni, ki pa, na koncu, (poslabšajo ali – upajmo -) polepšajo marsikateri trenutek dneva.

Kaiobi

»A good idea makes you at least smile – in the best case it makes you laugh. And now you’re laughing not because you think I’m mad, but because I’m right.« (Steve Diskin)

Pred dobrega pol leta sem se odločila v malo bolj formalen paket spraviti vse te dobre ideje in tisto, kar »itak že ves čas počnem«. Z nekaj dvomi, veliko podpore in dobro mero poguma je nastal Kaiobi. Podjetje, ki stremi k ustvarjanju funkcionalnih prostorov, projektov in izdelkov, ki so prijetni tako na pogled kot za uporabo/bivanje in ki v uporabniku vzbujajo pozitivne občutke.

Področja dela:

  • krajinska arhitektura: projektiranje zelenih površin in zunanjih ureditev, oblikovanje zasebnih vrtov, teras; projekti ureditev zunanjih površin javnih in poljavnih objektov, parkov; zasaditveni načrti; svetovanje s področja zunanjih ureditev in ozelenitev; nadzor pri izvedbi zunanjih ureditev;
  • grafično oblikovanje: oblikovanje logotipov, celostnih grafičnih podob, tiskanega materiala, embalaže, tipografije; grafična oprema in oznake prostorov; oblikovanje za dogodke idr.;
  • ilustracija: projekt Crumbles; ilustracije po naročilu: ilustracije arhitekture, stilizirani portreti, ilustracije za oblačila, otroške ilustracije;
  • notranje oblikovanje: projektiranje in svetovanje na področju notranjega oblikovanja in opreme.

>> Veseli nas, da bo Mateja z nami na dogodku 500 Podjetnic 2019! <<

Mateja Filipič

Telefonska številka: 040 517 873

Email: mateja@kaiobi.si

Povezave:


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<