Mateja Kalin – Lali cup

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2020:


Mateja Kalin

LALI CUP

Z željo, da razsvetlim še ostale predstavnice ženskega spola, ki imajo nemalo težav z menstrualnimi preglavicami, sem ustanovila novo slovensko blagovno znamko LaliCup, ki je lansirana na slovenskem tržišču in v tujini.

Vesela sem, da sem speljala vse stvari do konca in zadovoljna, ker se danes vse več žensk odloča za alternative in imamo ogromno zadovoljnih uporabnic … ampak žal ni bilo vedno tako. Moja zgodba o menstruaciji namreč ni bila najbolj prijetna.

Imela sem nemalo težav in močne menstruacije. Leta so minevala in navadila sem se na vložke in tampone, jih sprejela kot nujno zlo.

Nisem vedela, da obstaja rešitev za plavanje med menstruacijo; rešitev, da za mano v toaleti ne bo smrdelo po razkroju krvi; rešitev, da ne bi s prstom kazali name, ko je vložek prepustil; ter rešitev, da me ne bi bilo sram. Upala sem, da se bo morda sama kultura o menstrualnih tabujih spremenila.

Morala sem čez vse te tegobe, ker mi ni nihče povedal za skodelico! Vendarle je bila ta znana že od leta 1930 in po dolgih letih iskanja sem izvedela za menstrualno skodelico, ki mi je takoj spremenila in izboljšala življenje. Tudi vse moje nadaljnje počitnice so zopet postale brezskrbne.

Začutila sem, da je to moje poslanstvo, in ker sem sama tako navdušena, želim pomagati tudi drugim ženskam.

Odločila sem se, da če se v Sloveniji še nihče ni tega lotil, se bom torej jaz. Pustila sem čisto super službo in se podala v podjetniške vode. Tako sem osem let uvažala menstrualne skodelice iz Finske in orala ledino na tem področju, kljub težavam sem vztrajala in delala na dolgi rok. Vsa leta pa sem vedela, da bi lahko izdelek sama zasnovala dosti bolje. Tri leta sem dizajnirala slovensko skodelico LaliCup in tako menstrualno skodelico izpopolnila do popolnosti. Moj cilj je zagotoviti vsem ženskam brezskrbne dni in udobnejše življenje v času menstruacije, ne samo z LaliCup, ampak tudi z drugimi alternativami, kot so pralni vložki in nepremočljive hlačke. Želja, da lahko pomagam ostalim ženskam s podobnimi težavami do brezskrbnih menstruacij, me vodi naprej in verjamem, da lahko tako v nekem majhnem, a vseeno pomembnem delu, spremenim svet na bolje.

   

Predvsem pa si želim, da bo, ko bosta moji hčerki in njune prijateljice potrebovale menstrualne rešitve, menstrualna skodelica že splošno poznana kot preprost, čist in enostaven pripomoček v času menstruacije. Tudi to je eden od kamenčkov v mozaiku, da ju vzgojim v samozavestni,  samostojni in uspešni ženski.

 

Mateja Kalin

Bujaka trženje d.o.o.
Celovška 150,1000 Ljubljana

Gsm: 040/606 522
www.laliCup.si
www.laliCup.com
https://www.facebook.com/LaliCup/
e-mail: mateja.kalin@bujaka.si