mojcapetan-500podjetnic

Mojca Petan – “Ni problemov, so samo izzivi!”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Mojca Petan

Upam, da vas bo naslednji zapis spodbudil k misli, kako velika škoda je, če ne vztrajamo in poiščemo veselje ter užitek v vsem kar počnemo. Danes obstaja vrsta poklicev, ki jih še pred desetimi leti ni bilo.

»A če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova.«

(Tone Pavček)

Sem Mojca Petan, podjetnica iz Rašice pri Velikih Laščah, ki je izgubila delovno mesto v večjem podjetju, uresničila svojo skrito željo in začela s spletnimi storitvami v okviru lastnega podjetja Digital.si.

Vse se je začelo z vpisom na Zavod za zaposlovanje. Pri iskanju nove zaposlitve sem naletela, na izobraževanja, ki jih je ponujal Zavod. Seveda, brez proaktivnosti ne bi bilo nič.  Tako pa sem vztrajala za točno določenimi izobraževanji in jih tudi dobila.  Na Vegovi šoli v Ljubljani sem se naučila programskih jezikov. In že takrat sem vedela, da hočem oblikovati. In ker mi delo na računalniku ni tuje, je to ustvarjanje na orodju, ki ga res rada uporabljam.

Ker je moje področje storitev, sem potrebovala en zelo dober računalnik, strežnike in nekaj licenc. Moj moto je “ni problemov so samo izzivi”, ki me je spodbujal na začetku moje samostojne poti. Tako sem se prepričala, da ne moreš narediti ničesar takega, kar se ne da popraviti. Seveda pride tudi do stresnega obdobja sploh pri usklajevanju družinskega in poslovnega življenja. Sama si pomagam tako, da si vzamem čas zase, se vsedem za pletilni stroj in pletem, misli pa usmerim v zanke.

In kaj bi svetovala podjetnicam, ki so na začetku uresničevanja kakšne svoje ideje?

Strmeti k svojemu cilju in se ne ozirati na okolico. Sto in en človek ti reče to pa že vsak drugi dela, ampak ti delaš to bolje in na drugačen način.

Simpatična anekdota, ki sem jo pripravljena deliti z vami…

Po prejeti študentski plači sem se odpravila po nakup mojega prvega računalnika. Z navdušenjem prižgem računalnik in čakam in ker se ni zgodilo nič, pokličem podjetje, ki mi je prodalo računalnik in se dodatno osmešim. Kako?  Sporočim jim, da je nekaj narobe s pravkar kupljenim računalnikom, da je vse črno.  Na drugi strani prodajalec odgovori seveda je črno. To je DOS gospa, zdaj morate samo še vstaviti CD in si naložiti operacijski sistem Widows. Mislim, da se od sramu nisem niti poslovila.

 

Mojca Petan

“Z roko v roki do obraza, ki ga želite izpostaviti”

Digital.si, Mojca Petan s.p.

Telefonska številka: 070 175 715

Email: mojca.petan@digital.si

Povezave:


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<