Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med.

GOVORNICA – 500 podjetnic 2019


Mojca Zvezdana Dernovšek, dr. med.

Doktorica medicine, specialistka psihiatrije, ljubljenka svojih pacientov, profesorica in sodelujoča strokovnjakinja na raziskovalnih projektih, predvsem pa ženska s posluhom za žensko dušo.

Zagovornica uravnoteženega življenjskega sloga, zdravnica, ki je pomagala mnogim iz težkih življenjskih okoliščin. Nešteti članki, intervjuji, gostovanja v TV oddajah pričajo o izjemni moči sporočil, ki jih javno deli z namenom ozaveščanja o psihičnem zdravju in kako v današnjem svetu, ki ponuja vse preveč priložnosti za prekomerni stres, lahko vzpostavimo učinkovite in sebi prijazne načine za organizacijo svojega lastnega življenja po lastni meri. Bila je tudi kandidatka za Žensko leta revije Zarja, med njene dosežke pa lahko štejemo tudi inovacijo, posebne delavnice za obvladovanje anksioznosti, stresa in depresije, ki jih je uspešno prenesla v zdravstvene domove.

Brezplačne delavnice do konca marca 2019 – OMRA

V okviru projekta OMRA, si lahko prenesete brezplačne priročnike in se udeležite brezplačnih delavnic s priznanimi in izkušenimi strokovnjaki za vse, ki vas to zanima vse do konca junija 2019. Preberete si lahko tudi osebne izpovedi ali delite svojo zgodbo. Delavnice so namenjene širši populaciji in ozaveščanju ter povečanju posameznikovih sposobnosti za izgradnjo učinkovitih življenjskih strategij za notranje ravnovesje in zadovoljstvo. Pogosto stres doživljamo kot brezizhodno situacijo, kar lahko kasneje privede do resnejših zapletov. Hkrati pa ne vemo, da ob doživljanju stresa pogosto lahko zadostuje manjše število posvetov in zagotovilo strokovnjaka in da je odziv telesa na stresno situacijo običajen in je z nami vse v redu. Delavnice obravnavajo tudi druge vidike duševnega zdravja. Lepo vabljeni!

Biblioterapija – “Knjiga kot zdravilo”

V svojih strokovnih projektih, skupaj s strokovnjaki spodbujajo kulturo branja, saj vse znanje že obstaja in je verjetno že zapisano v knjigah. Zakaj bi odkrivali toplo vodo, če morda lahko najdemo že izdelano in večkrat preizkušeno rešitev ali postopek v knjigah in drugih prispevkih. Na svojih spletnih straneh zato omogočajo nemoten dostop do bogatega seznama knjig, ki bodo posamezniku pomagale in jih priporočajo strokovnjaki. Predlagana literatura je strokovna, a lahko berljiva, uporabna in namenjena širšemu občinstvu.

Oglejte si: publikacije, članki, blog, Knjiga kot zdravilo, bogat SEZNAM čtiva za samozdravljenje (biblioterapija)

Strokovni projekti

Članki in prispevki za širjenje obzorij in v pomoč

 

dr. Mojca Zvezdana Dernovšek

dr. med, spec. psihiatrije

 

 


>> Se nam pridružite na dogodku 500 PODJETNIC 2019? <<