aplikacije_finance_500podjetnic

Najboljše aplikacije za vodenje osebnih financ

Enostavno upravljajte svoj denar!

Upravljanje osebnih financ še nikoli ni bilo tako enostavno. Zakaj? Predvsem zato, ker imamo danes na pametnih napravah na voljo aplikacije, ki nam pomagajo pridobiti kontrolo nad denarjem, spremljati našo mesečno porabo, načrtovati investicije in še in še.

Seveda niso vse aplikacije tudi najbolj uporabne, nekatere lahko posameznike celo odvrnejo od spremljanja svojih prihodkov in odhodkov. Zato vam v tem članku razkrivam moj osebni izbor aplikacij, ki sem jih prečesal po dolgem in počez in lahko – glede na njihove funkcionalnosti –  z gotovostjo rečem, da so med najboljšimi na trgu.  Tukaj je moj izbor najboljših aplikacij za vodenje osebnih financ trenutno.

  • Aplikacija MINT

Aplikacija Mint je izjemno učinkovito orodje, s katero lahko ustvarite pregled nad vašim proračunom, sledite vaši mesečni porabi in v aplikacijo povežete tudi vse vaše bančne in kreditne kartice in vso vašo tekočo mesečno porabo.

Mint vam omogoča, da točno veste, kdaj vam zapadejo kakšni računi, koliko dolgujete in kaj ste že plačali. V sami aplikaciji si lahko nastavite tudi opomnike, da se izognete zamudam pri plačilih. Na podlagi vaših osebnih navad, kar se tiče porabe, vam aplikacija daje posebne nasvete, da pridobite več nadzora nad vašim proračunom. Vsekakor aplikacija za vse tiste, ki bi želeli v trenutku izvedeti, koliko denarja imate – ne glede na to, na katerih računih ali v katerih investicijah je ta denar.

  • Aplikacija YOU NEED A BUDGET

Omenjena aplikacija je aplikacija posebne vrste, saj vam omogoča, da prenehate živeti ˝od plače do plače˝, da se znebite nakopičenih dolgov in da ustvarite prepotrebno varnostno rezervo za nepričakovane izdatke. Povprečen uporabnik menda z uporabo in nasveti iz te aplikacije v povprečju že prvi mesec uporabe zmanjša svoje dolgove za več kot 500€.

Aplikacija You need a budget vas dobesedno prisili, da živite v skladu s svojimi zmožnostmi oziroma v okviru vašega mesečnega finančnega proračuna. Na plačljivi verziji aplikacije imate tudi možnost interakcije s spletnim inštruktorjem, ki vam odgovarja na najbolj pereča vprašanja in pomaga pri učenju osnov za boljše obvladovanje denarja. Aplikacija je predvsem namenjena tistim, ki se morajo znebiti dolgov in povsem na novo začeti s kontrolo svojega denarja.

  • Aplikacija WALLY

Če ste oseba, ki bi bila rada pri organiziranju in kontroli stroškov zelo dosledna, potem je Wally zagotovo najboljša možna aplikacija za vas. Namesto ročnega vnašanja svoji izdatkov, aplikacija omogoča, da slikate račune in s tem vnesete podatke veliko hitreje in bolj enostavno.

Wally je zelo poenostavljena in zelo priročna aplikacija, ki je zelo enostavna za uporabo. Vsekakor odlična izbira, če želite več vpogleda v to, kje se nahaja vaš denar in predvsem – zakaj ste ga potrošili. Vsekakor primerna za vse, ki bi želeli na enostaven način vnašati vaše izdatek in imeti vseskozi pregled nad vašim proračunom.

  • Aplikacija PERSONAL CAPITAL

Omenjena aplikacija vam pomaga upravljati vaša osebna finančna sredstva in upravljanje vašega premoženja in vaših naložb. Dodatno omogoča tudi, da kontrolirate in spremljate vašo vsakodnevno porabo denarja. Sama aplikacija združuje več kot 14.000 finančnih institucij, katerih račune lahko povežete v svojo aplikacijo in imate nato celoten pregled na enem mestu – če seveda imate odprte račune pri institucijah, ki jih aplikacija podpira.

Glavna dodana vrednost te aplikacije je v spremljanju vaših naložb, saj sledi vsem naložbam, ki jih vnesete in lahko spremljate različne grafične kazalce vašega naloženega denarja. Z dodatnimi funkcijami lahko odkrivate priložnosti za dodatno razpršitev vašega portfelja, odkrijete morebitne skrite stroške pri naložbah, primerjaje vaše donose s primerljivimi naložbami na trgu in še precej drugih dodatnih funkcij.

  • Aplikacija MONEFY

Omenjeno aplikacijo najbolj pogosto uporabljam tudi sam saj ima enostavno najbolj hiter in enostaven način vnašanja mesečnih izdatkov. Postopek vnosa vseh transakcij je zares poenostavljen – v par klikih vam uspe vnesti strošek in ga razporediti v kategorije za lažji mesečni pregled in kontrolo.

Aplikacija je namenjena začetnikom, ki šele pričenjajo z rednim mesečnim spremljanjem svojih izdatkov in si jo lahko precej prilagodite – dodajate lahko poljubne kategorije izdatkov za boljši pregled konec meseca. Z uporabo boste pridobili odličen vpogled v to, kam vam odteka največ denarja – da lahko na tem potem tudi delate in se izboljšate.

  • Aplikacija FINANCIAL CALCULATOR

Za doseganje finančne svobode ali neodvisnosti pa ni pomembno samo to, da imate nadzor nad vašimi izdatki. Velika ovira pri učinkovitem plemenitenju denarja za večino ljudi predstavljajo napačni izračuni – koliko bomo plačali za najeto posojilo, koliko nam odnašajo dolgovi na kreditnih karticah, koliko preplačam avto, če ga vozim na leasing, koliko mi prinašajo obresti, če investiram v obveznice, itn…

Ta aplikacija je v bistvu zbirka finančnih in investicijskih kalkulatorjev, kalkulatorjev posojila, hipotek, kreditnih kartic, kalkulatorjev za upokojevanje, itn. S kreditnim kalkulatorjem lahko na primer izračunate vaš predviden obrok in ovrednotite celotne obresti na najeto posojilo. Ali pa si natančno izračunate, koliko sredstev boste potrebovali v pokoju in koliko morate mesečno investirati, da si zagotovite brezskrbno upokojitev. Vsekakor zelo priročno orodje, ki ga s pridom uporabljamo vsi profesionalni investicijski svetovalci – tudi pri osebnem svetovanju ali pri izdelavi finančnega načrta.

  • Aplikacija TOSHL FINANCE

V priporočilu najboljših aplikacij za vodenje osebnih financ pa nikakor ne smemo pozabiti na slovensko start-up podjetje, ki stoji za aplikacijo Toshl Finance. Lahko smo ponosni na fante, ki so ustvarili zares uporabno in enostavno aplikacijo, kjer lahko na enem mestu spremljate svoje poslovanje s karticami in denarjem. In ne le to.

Z aplikacijo si lahko ustvarite lastne finančne cilje in spremljate ter hkrati ustvarite mesečni proračun, znotraj katerega lahko vsak mesec prihranite nekaj denarja. Toshl sam pove, koliko denarja je še na voljo za trošiti, s čimer se lahko fantastično držiš svojega proračuna in svojih varčevalnih ciljev.

Prav tako je Toshl izjemen pri spremljanju porabe, saj s samo štirimi kliki omogoča vnos osnovnega stroška v samo aplikacijo. Hitro in enostavno. In da ne omenjamo njihovih prisrčnih grafičnih rešitev, ki naredijo finance veliko manj resne. Kar je zelo pomemben faktor pri tem, da osvojite nove navade za spremljanje vaših osebnih financ. Vsekakor toplo priporočam omenjeno aplikacijo. Sam jo uporabljam že od samega začetka in je prav lepo spremljati njihov razvoj, posodobitve in rast uporabniške izkušnje.

Naj vam bodo omenjene aplikacije v pomoč, da boste lažje in z manj truda nadzirali svoj mesečni proračun. Za vsa vprašanja ali izzive, ki bi jih pri tem imeli ali morebiti samo za ideje, kam investirati denar, ki vam ostaja, pa smo vam na voljo preko našega kontaktnega obrazca TUKAJ.

VIR: http://www.cresus.si/najboljse-aplikacije-za-vodenje-osebnih-financ/

500-podjetnic-matjaz-stamulak-small
Matjaž Štamulak, investicijski svetovalec in govorec dogodka 500 podjetnic 2019

>> Se nam pridružite 11. aprila na dogodku 500 PODJETNIC ? <<