TATJANA BRUMAT – PISANJE ŽELJA – Neumnost ali pomoč pri uresničevanju sanj?

Pisanje želja, in to še 100 želja! Draga moja, priznaj, da se ti zdi malo mimo.

Tudi meni se je, ko sem to prvič prebrala. Kot podjetnici se mi je pisanje ciljev in pot do njih zdela smiselna. Pa ko mi je to tudi uspelo čisto zares napisati, tudi velikokrat učinkovita. Toda pisanje želja, tudi tistih, ki so se zdele neuresničljive, lepo prosim, to pa je zares mimo. No, takega mnenja sem bila tudi sama. Dokler jih nisem prvič zapisala. Ja, vseh 100.

***

Junij 2013. Sedim na kavču in nemo zrem predse. Nič ne vidim, nič ne slišim. Ne čutim čisto ničesar. Nisem jezna, kaj šele besna. Nisem žalostna, niti solza ne priteče. Nič. Ena velika praznina. Prazne omare in prazna duša. Zdi se mi, kot bi se mi srce razblinilo v prah.

Po 23. letih sva se z možem razšla.

23 let, večina lepih in srečnih.

Zdaj je vsega konec. Odšel je, novemu življenju naproti.

V stanovanju smo s puncami ostale same. Zdelo se mi je tako prazno brez njega. Brez njegovih oblek, brez njegovih knjig, ki so se mi zdele marsikdaj otročje.

Zdaj je konec. Velika praznina. In en velik nič.

 

***

Skozi poletje sem se prebijala skozi faze jeze, obupa, besa, žalosti.

Prvič v življenju sem si vzela čas zase. Brez slabe vesti.

Dopustila sem si biti tisto, kar sem pač v tistem trenutku bila. Dopustila sem si biti žalostna, dopustila sem si jokati, biti jezna, na trenutke besna. In vsako čustvo je bilo dobro. Dobro zame. Na druge se nisem kaj dosti ozirala. Prvič v življenju. Prvič v življenju sem tudi postavila meje. Do kod lahko kdo gre. Če sem si želela miru, sem to tudi povedala. Ne, danes pa ne želim obiskov.

In presenetljivo, vsi so razumeli.

Vedno pa se je zgodilo, da me je takrat, ko sem si želela pogovora in družbe,  kakšna prijateljica poklicala.

Najprej tega nisem niti opazila, potem, ko se je to v bistvu redno dogajalo, se mi je zdelo pa zanimivo.

V tistem času sem kot nora brala o osebni rasti čisto vse, kar mi je pod roko padlo.

Ni se mi zdelo ravno čisto vse uporabno, vendar prebirala pa sem res najrazličnejše stvari.

In tako mi je pod roko prišel članek, v katerem je avtorica pisala, kako je bila na enem seminarju, kjer so morali napisati 100 želja.

Kar parkrat sem morala prebrati, da sem res dojela. 100 želja!?

Ah, daj no. 100 želja! To je pa res čisto mimo. Kdo pa sploh ima 100 želja? Jaz imam namreč samo eno. In ta je, da preživim.

Leto 2013 je bilo leto gospodarske krize, ki se je še kako poznala tudi v mojem podjetju. Dela sem imela sicer dovolj, ampak kaj, ko so stranke zamujale s plačilom tudi po šest mesecev.

Ja, takrat sem imela res eno samo željo – da preživim.

Zaprla sem članek, kajti to je bila pa res čista neumnost. Napisati 100 želja – in kaj potem, se ti bodo kar same od sebe uresničile? Ah, daj no, traparija.

Ampak, kljub vsemu, mi članek kar ni dal miru.

Čez čas sem ga zopet vzela v roke in prebrala do konca. Tudi avtorica članka se je morala kar potruditi, da je napisala 100 želja.

Ok, sem si rekla, kaj pa lahko gre narobe pri tem, če napišem 100 želja. V najslabšem primeru se ti ne uresničijo. V tem primeru sem na istem kot sem zdaj. Torej?

V roke sem vzela zvezek in kuli ter začela pisati.

Sprva je šlo zelo težko. Vendar sem vztrajala.

Želja za željo, dokler jih ni bilo napisanih vseh 100.

Še vedno imam tisti zvezek. Bile so najrazličnejše želje. Od novih skodelic za kavo do hiše. Ja, pa tudi partnerja sem napisala, takega, ki bi ravnal z mano kot s princesko. 😊

Če sem iskrena, od vsega kar sem napisala, se mi je zdelo realno samo to, da si bom kupila nove kozarce in nove skodelice.

Kozarci so prišli na vrsto že naslednji mesec. Potem  pa sem kar malo pozabila na ta seznam. Nanj sem se spomnila šele naslednjega septembra. Torej, septembra 2014.

Pa da vidimo, koliko se jih je uresničilo. Vzela sem zvezek in kuli, ter začela kljukati.

Kar verjeti nisem mogla.

VEČ KOT 80% ŽELJ SE MI JE URESNIČILO.

No, partnerja še ni bilo, pa hiše tudi ne. In skodelic za kavo tudi še nisem imela. 😊

Ko sem bila tako v željah, sem se začela spraševati tudi o tem, kaj si želim v odnosu do očeta mojih otrok.

Bil je čudovit oče in tako naj bo tudi naprej. Želela sem si sproščenega in odprtega odnosa ter da bova še naprej skupaj vzgajala najini punci.

Začela sem pri sebi. Sprejela sem situacijo tako, kot je bila. Začela sem spoštovati njegovo odločitev. Vztrajala sem, da sva se začela bolj pogovarjati, predvsem o najinih otrocih, čeprav sta bili že skoraj odrasli.

Po moževem odhodu sem res ogromno delala na sebi. Kot posledica tega pa je, da sem se krepko spremenila. Spremenil se je moj pogled na svet in na sebe. Drugače razumem in drugače dojemam.

Nisem pa bila edina, ki se je spremenila. Spremenil se je tudi moj mož.

Po skoraj dveh letih, sva se z možem odločila, da poskusiva na novo.

Zopet se je preselil v naše stanovanje. Kar naenkrat pa nam je vsem stanovanje postalo pretesno. Prišli smo do ugotovitve, da bi bilo edino smiselno, da stanovanje prodamo in si kupimo hišo …

 

***

Namesto epiloga.

Zdaj živimo v prekrasni hiši. Ko smo se odločili, da bomo šli v nakup hiše, smo vzeli v roke moj zvezek in vanj zapisali, kakšno hišo bi radi.

Te želje sem povedala nepremičninskemu agentu. Sanjaš, je bil njegov odgovor.

Uganete? Razen 200 m2 vrta, ima vse, kar smo si zapisali!!! 😊

Danes, ko to pišem, smo marca 2017. Od 100 zapisanih želja poleti 2013 jih je ostalo neodkljukanih še zelo malo. Ena se ne bo uresničila nikoli. Ta je bila povezna s podjetjem, ki sem ga takrat imela. Zdaj imam novo, torej nove in drugačne želje. Ostalih par neodkljukanih pa je v zvezi s potovanji. Eno sem odkljukala pred par dnevi, ko sem se vrnila iz toplih krajev.

Kaj pa partner? Se spomnite, da sem napisala, da si želim takega, ki bi z mano ravnal kot s princesko?

Takrat, ko sem to pisala, se mi niti sanjalo ni, da bova z možem zopet skupaj živela. Pa če sem iskrena, tudi želela si nisem tega. Res pa je, da sem si želela, da se bo enkrat, ko bo čas za to, našel  partner, ki bo z menoj ravnal kot s princesko.

Saj sem omenila, da se je tudi mož zelo spremenil, a ne?

In ja, z mano ravna kot s princesko. 😊

 

***

Se ti še vedno zdi pisanje želja mimo?

Meni ne. 😊

Zato, da boš lažje pisala želje in ob tem neznansko uživala, sem prav zate pripravila en čudoviti kompletek z naslovom RECEPT ZA USPEH. Sestavljen je iz zvezka KORAKI K USPEHU in 100 kartic za tvoje želje. Kartice in zvezek pa so opremljeni s čudovitimi mislimi.

Več o kompletu najdeš na tejle povezavi: KORAKI K USPEHU >>

Če pa želiš izvedeti še več o pomenu pisanja želja, pa sem zate pripravila brezplačno eknjigo z naslovom PRIVI KORAK K USPEHU – ŽELJA, ki pa jo najdeš na tejle povezavi >>

Bom pa zelo vesela, če me boš obiskala na moji stojnici na dogodku 500 podjetnic. Poišči stojnico KORAKI K USPEHU podjetja Lucrum.si, tam boš imela možnost kupiti komplet po posebni ceni.

Se vidimo? 😊

Tatjana Brumat (Lucrum d.o.o.)