JONA IN DAMIJANA – Pogumni ali neumni?

Mnogo se danes govori o drugačnosti. Mnogi govorijo, nekateri pa to preprosto so. O tem sta nas z dejanji prepričali Damijana in Jona, ustvarjalki oddaje Iz prve roke, ki sta zagotovo lep primer sodelovanja, ki ga pri 500 podjetnicah spodbujamo od samega začetka.

Prvo izvirnost in osebno noto smo začutile že ob njunem predstavitvenem videu: “Obe sva televizijki in se zavedava, da gledalce in gledalke zelo zanima, kaj vse se dogaja pred kamero, še bolj pa kaj se dogaja v ozadju, izza kamere. Zato sva sprejeli odločitev, da narediva predstavitveni spot v tej smeri, da prikaževa, kaj vse se dogaja tekom dneva, doma, na poti, v studiu, ko snemamo, kakšni sva v domačem okolju, obkroženi z domačimi, ter kaj vse se dogaja v zakulisju med snemanji.”

Kako se je začela njuna pot, za katero so v začetku mnogi govorili, da je neumna, nam pa se zdi skrajno – pogumna!

“Ob koncu poletja, sva se enega lepega avgustovskega jutra zbudili, klepetali po Facebooku in se odločili, da sva in da bova ostali televizijki, in da bova imeli svojo televizijo in svojo oddajo. In potem so minevali dnevi in vse zadeve so se pričele zlagati same od sebe. Kar na enkrat so nama prišli nasproti ljudje, ki so nama dali prava orodja za to in tako sva danes tukaj, kot producentki oddaje Iz prve roke. Pogum je v nama, verjameva v najino moč, kreativnost, ideje. In kar je najpomembnejše – ob strani nama stojijo najine družine, ter seveda ekipa, ki diha z nama, kar nama daje še dodatno moč in pogum.”

V svojih oddajah velikokrat poudarjata ženske. Zakaj?

Že ob začetnih pogovorih, v katero smer bo šla oddaja, oziroma, katere tematike bodo bolj poudarjene, sva se obe takoj strinjali, da dava v ospredje ženske. Zakaj? Zato, ker smo ženske po navadi, ena drugi sovražnice, tekmice, nismo si naklonjene in še bi lahko naštevale. Glede nato pa, da sva midve poslovne partnerice, ki odlično sodelujeva, saj sva združile izkušnje, vzpone, padce, ideje, najina leta, družine, vse, in midve verjameva v moč, energijo, pozitivnost žensk, da znamo stopiti skupaj in ustvariti nekaj čudovitega. Tako kot sva midve z oddajo, to novo čudovito zgodbo. Verjameva oziroma veva, da sva našli pravo formulo za odlično oddajo po meri gledalcev.”

“Sva mnenja, da smo dandanes preplavljeni z idejami in informacijami na vsakem koraku. Vendar imajo možnosti za uspeh samo najboljše, najbolj izvirne in ustvarjalne ideje, ki v sebi nosijo srčnost. In to je tisto, kar lahko pričakujete od naju oziroma od najine ekipe – izvirnost, ustvarjalnost, učinkovitost. Vsakdo ima lahko danes vrhunsko opremo, ne pa tudi idej, ustvarjalnosti in srčnosti.”

Kaj bi svetovali podjetnicam, ki se odločajo za korak k samostojnosti, a jim manjka še malo poguma?

JONA: “Tudi sama se držim teh besed, zato svetujem naslednje: ‘NI SRAMOTNO PASTI, SRAMOTNO SE JE NE POBRATI.’ pomembno je, da v sebi vedno najdemo moč in gremo naprej ali kot pravi moj prvorojenec: GREŠ IN SAMO GREŠ…”

DAMIJANA: “Sama verjamem, da se nam lahko vse sanje uresničijo, če le imamo dovolj poguma za njihovo uresničevanje. Zato vsem novim, bodočim podjetnicam toplo polagam na srce, da »živite sebe in svoje življenje, poslušajte svoje srce in vedno boste na pravi poti.”

Zagotovo POGUMNI! Želimo jima mnogo zanimivih oddaj!

 


Jona in Damijana sta s svojo oddajo Iz prve roke (spremljajte jih vsak dan na Gea TV in Vašem kanalu) podprli tudi dogodek 500 podjetnic.

Ker podpirata ženske projekte, ustvarjalnost in podjetnost, sta za vse udeleženke dogodka pripravili posebno ponudbo, da ima vsaka možnost priti do večje prepoznavnosti z njuno pomočjo! Vse, ki bi se želele predstaviti kot gostje v njuni oddaji, ju kontaktirajte na jona@izprveroke.com.

Spremljajte ju na njuni FB strani: Iz prve roke >>