Image

Mavrično tkanje
Ročno tkanje unikatnih kreacij

Življenje so barve

Tkalka Kreacij Mavričnega tkanja z ljubeznijo v srcu ustvarjam magično-mavrične kreacije, da ogrejejo dušo in srce. Na lesenih ročnih statvah tkem in ohranjam staro slovensko obrt, ki je bila v zgodovini zelo prisotna v Litiji. Tako so mi povedale varovanke doma starejših občanov Tisje, kjer smo imeli delavnice. Skupaj z varovanci smo tkali in se spominjali stare rokodelske obrti. Pripovedovali so mi, da so v Litiji tkali z lanom, statve so imeli v velikih družinah in pri tkanju je sodelovala cela družina. To me je še bolj vzpodbudilo k temu, da kot domačinka tkem še z večjim veseljem.

Kreacije Mavričnega tkanja so oblačila, ki so ljudem v podporo, za boljše počutje…to so energijska oblačila, ki varujejo in ščitijo njihovo avro.

Navdih za tkanje dobivam v naravi, ki mi s svojimi elementi (voda, zrak, ogenj, zemlja) sporoča ideje. Največ se jih rodi skozi pogled na gore, gozdove, veter, morje, travnike,…. itd. Za tkanje uporabljam Bombaž, Bambus in druge materiale, ki so prijetni za kožo in prijazni za uporabo. Z barvnimi nitkami, ki podpirajo in pomagajo k boljšem počutju, tkem novo kreacijo. Mavrične kreacije tako božajo tudi duhovno rast na poti v svoje Srce in ljubezen. Vsaka kreacija je unikatna ter ima svoje sporočilo. Kreacije se neguje z ročnim pranjem. Moji izdelki: ogrinjalo, šal, pončo, plašček,...

Barve so del življenja, zdravijo , negujejo, božajo.

Image

Share this Project