Image

Katja Božnik s.p. + IBA KIMYA
Posredništvo, trgovina, storitve

Daj vsakemu dnevu možnost, da postane najlepši dan v tvojem življenju!

Kr Katja. Brez priimka, brez zgodovine in prtljage...samo Katja. Tukaj in zdaj. To sem jaz.

Moja podjetniška pot se je začela malo drugače kot sicer potekajo te stvari. Podjetnica sem postala posledično zaradi prevzema podjetja moje mame, ki je v zadnjih 20 letih razvila zelo dober in uspešen posel v specifični panogi: emajliranje in praškasto lakiranje. Danes poslujemo na območju celotne ex-Jugoslavije in zastopamo dva turška proizvajalca teh materialov. Posel ima potencial in se zelo lepo razvija, v zadnjih 5 letih tudi in predvsem po zaslugi mojega podjetja (mati je sedaj že upokojena).

Od pekla do raja sem šla, da sem danes tukaj, kjer sem. Mati perfekcionistka in deloholik, njen posel in njena pravila igre, jaz več let preprosto izgubljena v njeni senci. Zato se namerno predstavljam vsem kot "kr Katja", ker ne želim, da me povežejo z njo ali drugimi iz mojega okolja. V življenju imam vse, kar potrebujem. Dokler ne padem na trda tla, direktno na obraz. 2018 ustanovim svoje podjetje brez konkretne ideje, kaj bom počela. Znanje o specifiki posla je bilo minimalno, motivacije in želje po učenju ni bilo. Pričakovanja matere in trga, da bom "kot ona" in delala točno tako, kot kot je delala ona, ker to je uspešno. Doma hiša in gospodinjstvo, 3 otroci, ljubosumen mož...vse se nabere in v trenutku se ti podre svet. Izgorelost, 6 mesecev okrevanja, danes počasi in vztrajno na poti navzgor. Vem, da je pot še dolga in bo težko, pa vendar me ni strah. V najtežjih trenutkih sem spoznala, kdo je "moj človek", komu lahko zaupam in verjame vame takrat, ko je moja volja prešibka. Hvaležna sem za njih (M+J+A), poleg otrok mi pomenijo največ v življenju. Tudi posel se počasi razvija, prvi rezultati so že vidni. Učim se vsak dan in vedno znova uživam v izzivih, ki sem se jih prej branila. A vendar po svoji življenjski poti stopam sama, močna in samozavestna. Z nasmehom na obrazu in ker sem ponosna na to, kaj vse se je moralo zgoditi, da sem danes takšna kot sem. Mogoče se bom komu zdela vzvišena in egoistična, pretirano samozavestna in domišljava, marsikdo mi očita norost..pa vendar, to sem jaz. Vzemi ali pusti. Kr Katja, vse ostalo ni pomembno.

Uživajte v življenju, drznite si sanjati, skočite čez rob! Če slučajno padeš, se poberi. A vsaj poskusi, drugače nikoli ne izveš, ali je drugače boljše zate...samo upaj si!

Image

Share this Project