Image

Inchi Kinesio Dotik, Ines Bažon s.p.
Dejavnost za nego telesa

Ne hodite tja, kamor vodi utečena pot. Namesto tega pojdite tja, kjer ni poti, in pustite sled. Samo tisti, ki si drznejo iti predaleč lahko ugotovijo, kako daleč lahko sežejo. (T. S. Eliot)

Sem Ksenija Bažon, univerzitetna diplomirana pravnica in diplomirana ekonomistka, ki sem po 25. letih dela ugotovila, da me služba, ki jo opravljam, ne izpopolnjuje več. Tik pred 50. letom sem se odločila narediti spremembo, čeprav sem imela dobro in varno službo v dobrih pogojih dela.

Življenje je hotelo tako, da sem ostala doma v letu pandemije. V tem letu se je zelo poslabšalo zdravstveno stanje mame in tudi očeta. Narediti sem morala korak »out of the box«, da nisem klonila pod psihičnim in fizičnim pritiskom, ko sem uspešno kariero zamenjala za nego staršev. Zato sem nadaljevala pred tem začeto izobraževanje NLP mojstra in coacha, kar sem uspešno združila s praktikom hipnoze. Začela sem pisati in v domačem krogu izdala prvo knjigo. Knjigo je ilustrirala in naredila prelom starejša hčerka, lektorirala jo je nečakinja, mlajša hčerka pa je postavila spletno stran. Zaledje domačih mi dosti pomeni in menim, da je to v podjetništvu najpomembnejša podpora.

Mlajša hčerka, kineziologinja, je tik pred pandemijo odprla svoj studio Inchi Kinesio Dotik, v katerem izvaja protibolečinske masaže hrbta in manikuro. Kmalu se je pojavilo povpraševanje po pedikerju. Četudi je zame to pomenil velik napor, saj sem pred opravljanjem NPK morala narediti 7 dodatnih izpitov, sem sprejela izziv. Junija 2022 sem opravila NPK za pedikerja, čez par dni dobila obrtno dovoljenje in pričela uspešno delati. Sedaj zaključujem tudi tečaj limfne drenaže.

Moje pisanje, ki me je rešilo psihičnega zloma, sem razdelala v program »Razgibajmo možgane« za starejše osebe, ki se je izkazal za zelo zanimivega in koristnega. Ko sem spoznala eno de Bonovo tehniko kreativnosti pa sem ta program razdelala tudi za vse, ki dnevno sestavljajo dosti različnih vsebin in se počutijo včasih popolnoma prazne. Brez inspiracije. Zato sem si postavila cilj narediti učinkovito on-line izobraževanje za lahkotno kreiranje vsebin, s katerimi bomo izstopali iz povprečja.

Moj zaključek je, da s pisanjem pozitivno vplivamo nase, spodbujamo kreativno in prožno miselnost, ki jo danes potrebujemo v vsakdanjem življenju, še posebej pa v delovnih okoljih. Posredno pa s pisanjem razvijamo tudi našo telesno in duševno prožnost, saj skozi pisanje lahko sprostimo velik del naših bremen, ki nas utesnjujejo.

Uspela sem. Čez noč. Le noč je trajala skoraj dve leti.

Uspela sem najti moje poslanstvo. Ni mi žal let študija in truda. Vse je z namenom. Vsem, ki stopate na samostojno pot ali ste že na njej pošiljam pogum in vztrajnost. Eno brez drugega ne gre. Vse uspemo čez noč, le noč je različno dolga. Zato potrebujemo vztrajanje. Ne gre brez podpore. Od tiste, ko potrebujemo ramo za jokanje, do tiste, ki nam pomaga pri delu ali nas uči narediti nekaj, kar še ne znamo. Tudi tu slej kot prej posveti sonce.

Vsako seme, ki ga damo v zemljo in zalijemo, zraste, ko ima idealne pogoje.

Torej, posadimo seme, dajmo mu dobro zemljo, ki se ji reče zaupanje vase in vizija, dobre pogoje, kot so odločnost, optimizem, fleksibilnost, vsestranskost, kreativnost ter zalivajmo ga z vztrajnostjo in motivacijo.

Image

Share this Project