Image

Mayita, Maja Novak s.p.
Potovanja in delo v tujini Mayita, Maja Novak s.p.

Tujina še nikoli ni bila tako blizu.

Za samostojno podjetniško pot sem se odločila, ker sem izjemno kreativna oseba in ne vem, če obstaja delovno mesto na katerem bi lahko uresničila vse svoje ideje.

Moj največji uspeh je delo v jahtni industriji, kjer sem delala za različne naročnike, med drugimi tudi arabsko kraljevo družino in sem pridobila ogromno znanja in izkušenj z optimalno organizacijo časa, prostora in energije.

Naučila sem se kako "na široko in veliko" razmišljajo najbogatejši ljudje na svetu in, da skoraj noben cilj ni nedosegljiv. Ob zares zahtevnem in odgovornem delu sem dobila zaupanje v svoje sposobnosti in v svoje storitve ter delo samo. Zato sem se tudi lažje odločila za podjetniško pot, ker sedaj vem, da je uspeh neizbežen, je le vprašanje časa.

Največji izziv s katerim sem se soočala v zadnjih 15 mesecih je bil ta, da sem sklenila nekaj napačnih poslovnih partnerstev in posledično izgubila kar nekaj denarja. Tudi na splošno se srečujem s tem, da težko najdem ljudi, ki bi zadovoljivo opravili naloge, ki jim jih zadam, saj so najboljši ponavadi že zasedeni in preprosto nimajo časa za dodatne stranke.

Pogosto sem se soočala tudi s svojo nepotrpežljivostjo, saj sem iz jahtne industrije navajena, da se stvari naredijo takoj in tako kot morajo biti narejene. V Sloveniji temu na žalost ni vedno tako.

Ostalim podjetnicam bi sporočila, da v kolikor s svojo podjetniško idejo izhajajo iz sebe in iz svojih izkušenj ter znanja, skorajda ni ovir, da ne bi uspele. To ne pomeni vedno, da bo naš produkt/storitev naslednji hit ali, da bomo z idejo ustvarile "6-figure business" ampak, da je podjetniško imeti tudi recimo popoldanski s.p. ali pa karikiram s.p. tekstopisja z različnimi naročniki. Najbolj pomembna je lastna svoboda, ustvarjanje, dobri in srčni poslovni odnosi in zadovoljstvo, ki nam ga predstavlja naše delo.

Image

Share this Project