Image

NANU, proizvodnja in prodaja naravne kozmetike, Nuša Marinc s.p.
Proizvodnja in prodaja naravne kozmetike

"Carpe diem"

Sem Nuša Marinc, formulatorka in ustanoviteljica naravne kozmetične linije NANU, ki obsega 8 razkošnih anti-age izdelkov in je oblikovana za ženske po 30. letu ter predstavlja kozmetiko za nego kože, s katero si na naraven način pomagamo odpraviti težave s kožo in umiliti ali vsaj upočasniti staranje kože.

Blagovna znamka NANU se je sicer 'rodila', ker imam tudi sama zelo suho in občutljivo ter k alergijam nagnjeno kožo, za katero na trgu nisem našla ustreznih kozmetičnih izdelkov in sem se zatorej podala na pot raziskovanja in preizkušanja lastnih formul. Po končani srednji kemijski šoli sem se vpisala na Biotehniško fakulteto, kjer sem pridobila naziv univerzitetna diplomirana inženirka živilske tehnologije.

Verjamem namreč, da je kakovostna kozmetika pomemben del celostne skrbi zase in tako kot je pomembno, »kaj damo vase«, je pomembno tudi, »kaj damo nase«, torej da poleg uživanja zdrave hrane in zadostnih količin tekočine poiščemo 'super hranila' tudi v kozmetičnih izdelkih. Zato me je moja raziskovalna narava vodila k intenzivnemu izobraževanju na področju naravne kozmetike. Opravila sem mnogo tečajev tako doma kot v tujini ter se vpisala še na dodatno usposabljanje na priznano britansko šolo Formula Botanica, kjer sem pridobila certifikat iz organske anti-age nege kože. Približno 3 leta je trajal proces ustvarjanja kozmetične linije za nego obraza in oktobra 2021 sem linijo NANU prvič predstavila javnosti na sejmu Narava in zdravje.

Izjemno sem počaščena in si štejem za največji uspeh na dosedanji poti, da je linija NANU med letošnjimi nagrajenci Beauty Shortlist Awards 2023. Nagrade, ki jih vsako leto podeljuje Beauty Shortlist, prejmejo izstopajoče blagovne znamke na trgu naravne in ekološke kozmetike in veljajo za najprestižnejše nagrade na tem področju. NANU izdelki so s svojimi naprednimi formulami prepričali mednarodne strokovnjake iz celega sveta ter prejeli kar 4 nagrade. Tovrstne nagrade potrjujejo, da sem na pravi poti in so lahko navdih tudi vsem ostalim podjetnicam, da lahko in zmoremo konkurirati ob bok velikim (za nagrade namreč kandidirajo tudi največje kozmetične hiše) in da se odlično dela prepozna in nagradi.

Image