Image

Bohoheadwear
Oblikovanje in izdelovanje klobukov ter drugih dodatkov za lase

'headwear that tells your story'

Sem Špela Strašek, oblikovalka in lastnica znamke Boho headwear, ki ponuja ročno izdelane klobuke ter druge dodatke za lase. Po izobrazbi sem diplomirana sociologinja, a želja po oblikovanju me je vedno vodila k temu, da sem želela svoje znanje uriti tudi na tem področju. V Ljubljani sem si tako pridobila znanje šivanja in krojenja, v Celju pa sem svoje klobučarske znanje pridobila pri mojstru pokrival g. Tomažinu. Ravno ta strast do mode, zgodovine in pokrival me je vodila k temu, da sem šla na svojo podjetniško pot. Hkrati pa sem čutila tudi ogromno željo po tem, da obudim to skoraj že pozabljeno obrt.

Moj največji uspeh lahko zagotovo štejem to, da so moja pokrivala tako dobro sprejeta v Sloveniji, da sem resnično zaznala, da se vračajo nazaj v vsakodnevno uporabo. Prav tako pa sem resnično ponosna, da sem svoje klobuke že 3x razstavljala v Londonu (London Hat Week Exhibition) in na sodelovanje z veleposlaništvom v Londonu za prireditve kot so Garden Party Buckingham Palace in Royal Ascot.

Izzivi, s katerimi sem se srečevala na svoji poslovni poti so bili predvsem v dobavi materialov in učenju tehnik, saj sem se veliko le-teh morala naučiti tudi sama. Prav tako sem dojela kot izziv to, da sem se vključila na trg, kjer pokrivala niso bila ravno v vsakodnevni uporabi. Ta svoj izziv sem spremenila v priložnost za posel, zato menim, da je vsaka podjetniška pot čeprav je na začetku težka in moraš premostiti nekaj ovir, vredna truda. Zato nikoli ne obupaj, verjemi v svojo znanje in idejo, ter sledi svojim ciljem.

Image