Image

Dotikalnica, Tamara Kolenc s.p.
Izobraževanje - Program za starše in dojenčke od 0 - 12 mesecev

"Če pomagamo ženskam, da postanejo zavestne matere, je to mogoče najboljši način, da pripomoremo k miru na svetu." Gurmukh KAur Khalsa

Z rojstvom otroka se je rodila »nova Tamara«.

Med nosečnostjo sem proaktivno iskala orodja, ki mi bodo v pomoč pri novi življenjski vlogi – biti mama. Po »naključju« sem prišla do programa masaža dojenčka po IAIM metodi. Celoten program je resoniral z menoj in sem se odločila, da ga izpeljem. V novo znanje in zavedanje o dotiku, povezovanju, sem se tako močno zaljubila, da sem se odločila, da postanem certificirana inštruktorica masaže dojenčka in širim naprej to čudovito poslanstvo.

DOTIK JE PRVI JEZIK, KI GA GOVORIMO.

IAIM je kratica za International association of infant massage. Program je aktiven in uspešen že več kot 40 let. Po vzoru Švedske, ki je prepoznala koristi tega programa in ga vključila v poporodno obdobje vsake mamice, ki rodi, se bom borila, da koristi programa prepozna tudi Slovenija. Dotik je naše največje čutilo, ki se prvo razvije in nas zadnje zapusti. Dojenček je intenzivne masaže deležen že med porodom, med popadki, med potovanjem skozi porodni kanal (živali nadoknadijo ta del na način, da svoje mladičke masirajo in tako tudi stimulirajo z lizanjem) in njihova naloga v prvih šestih mesecih je, da se navadijo na dotik. Naša naloga pa je, da mu dotik skušamo približati kot lepo, pozitivno izkušnjo. Tako že ob samem rojstvu dojenčki potrebujejo dotik, stik kože na kožo, ki deluje blagodejno na oba, starša in dojenčka, povečuje izločanje hormona oksitocina, ki mamici pomaga pri proizvodnji hranilnega mleka in pomaga pri tem, da se zaljubimo drug v drugega.

Trenutno si štejem za največji uspeh to, da sem med porodniško spremenila poslovno pot in se odločila začeti na novo, iz nule, z predhodnimi deset letnimi izkušnjami iz podjetništva.

Moji izzivi so predvsem to, da zaupam procesu kreiranja nove poti. Da zaupam sebi, da zmorem. Ponovno, bolje, srčno. Ewa Westman, 70 letna pionirka IAIM programa iz Švedske mi je odgovorila na moje 1001 vprašanje…. TRUST THE PROCESS. Zato želim vsem nam, da si zaupamo, da zmoremo!

Image