Image

Teja Kodre s.p.
Modno in grafično oblikovanje

Vedno je pravi čas, da začnemo delati stvari, ki nas veselijo.

Sem Teja Kodre in sem modna oblikovalka, ki je od vedno imela željo postati samostojna. Že kot otrok sem bila zelo zvedava in kreativna. Zanimalo me je ogromno stvari, name so vplivali številni ljudje, še posebej pa noni, ki sta bili obe spretni s šivanko.

To je botrovalo, da sem se odločila za študij modnega oblikovanja na naravoslovnotehniški fakulteti ter začela z oblikovanjem in šivanjem oblačil po meri. Po študiju sem skoraj sedem let delala kot grafična oblikovalka, zraven službe pa šivala oblačila in modne dodatke.

Prvo zaposlitev sem našla v grafiki, ki je postala redna spremljevalka moje življenjske poti. Šivanje je tako postalo bolj popoldanski hobi. 10 let sem vztrajno usklajevala službo in strast do šivanja. Potem pa sem ugotovila, da tako ne gre več. Obstala sem na točki, ko sem preprosto vedela, da moram nekaj spremeniti in končno prisluhniti sebi. Nujno sem potebovala ‘reset’ in tako sva z možem odšla na potovanje v Indonezijo. Po prihodu domov in vseh premletih in prežvečenih odločitvah, sem se končno opogumila. Grem na svoje. Takrat pa se je zgodil mali čudež. Izvedela sem, da sem noseča. Od takrat naprej, se je moje življenje povsem spremenilo. Postalo je nekoliko bolj naporno in zapleteno, kar pa je najpomemnejše takšno mi je postalo všeč. In takrat se je rodila Karmina.

Karmina je trajnostno zasnovana znamka ženskih oblačil, ki so proizvedena v Sloveniji. Kolekcija Karmina je oblikovana kot pameten sistem oblačenja, ki ga sestavljajo preprosti in brezčasni kosi s subtilnimi detajli v elementu kroga. Vsa oblačila so prototipirana in šivana v moji majhni delavnici v Braniku na Primorskem. Izdelujem jih pretežno sama ob vašem naročilu. Vsi izdelki so narejeni pretežno ročno, z veseljem do usvarjanja, s spoštovanjem do strank in čisto namero ljubezni. Te vrednote se zrcalijo tudi v samih izdelkih. Vsak centimeter blaga je pregledan in če je treba tudi pred krojenjem predhodno opran. Oblačila Karmina so kapsulna oblačila, ki uporabnicam omogočajo, da jih poljubno kombinirajo in prilagajajo vsaki priložnosti. Prisiljena sem, da nenehno eksperimentiram in se učim o vsem, kar je povezano z modo. Moja dolgoletna želja postati modna oblikovalka se je s Karmino uresničila! Karmina je čisti presežek in popolna simplifikacija mojega ustvarjanja in osebne estetike.

Image