Sandra Stare – “Sladko je zdravo! Le izbrati moramo pravo!”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Sandra Stare

S Fruit Journey ozaveščam, da se za vitko postavo in svoje zdravje ne rabimo odrekati sladkemu. Le izbira mora biti prava.”

Ste tudi vi že siti miselnosti, da je za zdravje potrebno jesti nekaj, kar ni dobro?

Meni se to zdi precej nelogično. Okušalne brbončice nam namreč sporočijo kaj je dobro in kaj ni. Le treba se je znati poslušati. Če nam je nekaj dobro, potem to naše telo potrebuje. Če nam nekaj ni dobro, potem to trenutno ni za nas. Vsekakor pa govorim o naravni hrani. Ne procesirani, kjer je polno ojačevalcev okusa, soli in začimb, ki nas zavajajo. Naučiti se moramo kako stopiti v stik s sabo. Izven okvirov čustvenega prenajedanja in rutinskih izbir, kar pa sploh ni težko.

Sama sem odgovor za svoje boljše počutje, več energije in idealno telesno težo našla v sadju.

Kot najstnica sem se ogromno ukvarjala s svojimi kilogrami, aknami ter mozolji. Preizkušala sem različne diete in prehranske nasvete, vendar so bili rezultati zgolj začasni.

Z vpeljavo sadja v moj jedilnik pa se je situacija popolnoma obrnila. Ko je partner zaradi resnih težav z zdravjem želel poskusiti sadjejedstvo oz. presnojedstvo, sem mu bila v 100% oporo. Hkrati pa si na začetku nisem znala predstavljati, kaj presnojedstvo sploh pomeni. Sprememba prehrane te večinoma potisne, da greš izven cone udobja in poznanega. Sama si nikoli nisem mislila, da je nekaj tako preprostega, kot je sadje, lahko tako dobro, da bi to jedla kot obrok. Niti v sanjah si nisem predstavljala, da lahko iz svežega sajda in zelenjave pripraviš tako okusne jedi. Od sladkih sladic do slanih špagetov. Hkrati pa lahko prihraniš tudi ogromno časa, ko si na mizo postaviš le gajbo noro sladkih domačih breskev in je kosilo pripravljeno, pojedeno in pospravljeno v 15-20 minutah.

 

Sadje je v resnici naravna zdrava »hitra« hrana. (Zakaj je surova hrana toliko bolj polnovredna?)

Surovo sadje in zelenjava imajo popolnoma drugo sestavo kot kuhani obroki. S kuhanjem namreč uničimo od 50% do 80% vseh vitaminov, mineralov in encimov. Hrana je zato osiromašena in jo težje prebavimo. Surova hrana prav tako ne zakisa telesa, saj je bazična.

Če nimamo želje, da bi se kuhanju odpovedali, se nam nikakor ni potrebno. Je pa super, če se zavedamo, da imamo na voljo zdrav in hitro pripravljen obrok, tudi ko smo najbolj zaposleni. Sadje postavimo na mizo in v njem uživamo.

Nov življenski slog in nova spoznanja
Nov pogled na sadje mi je dotedanja prepričanja postavil na glavo. V več kot petih letih sem spoznala, da sadja prej sploh nisem znala kupovati. Nisem poznala niti desetine vseh sort sadja in okusov, katere poznam sedaj. Imela sem polno omejujočih prepričanj, ker sem mislila, da sadje redi. Kar lahko vsekakor ovržem z lastno izkušnjo, saj sem na sadni prehrani izgubila 10 kilogramov, moj mož pa kar 20 kg. Vse podobne mite o sadju, bi rada s svojim znanjem razblinila tudi svojim klientom. Vidno se mi je izboljšala tudi koža in ne rabim se več skrivati za fasado pudra.

Ne promoviram sadjejedstva kot 100% načina prehrane, temveč predvsem vpeljavo več sadja. Tudi z majhnimi koraki namreč lahko dosežemo fantastične rezultate v svojem počutju, izboljšanju nivoja energije in vitkosti.

Če se tudi vi želite povezati sami s seboj, zvišati nivo energije, izboljšati svoje zdravje, prenehati s čustvenim prenajedanem, najti močno voljo in motivacijo za premik in ob tem uživati, ste dobrodošli, da obiščete https://fruitjourney.com/sl/domov/ in si daste priložnost, da se v svoji koži počutite izjemno.

 

“Poskrbimo za svoje telo, saj je to edini prostor, v katerem moramo živeti,” je dejal eden od najbolj znanih učiteljev življenja, Jim Rohn.

 

FACEBOOK: https://www.facebook.com/fruitjourney/

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fruitjourney/

EMAIL: info@fruitjourney.com

 

 

Sandra Stare

Telefonska številka: 040 805 461

 

>> Se nam pridružite 15. aprila 2020 na dogodku 500 PODJETNIC? <<