Teja Todorovič Diaz – “Verjamem, da ustvarjam nekaj, kar ljudem polepša dan, in to me osrečuje.”

Udeleženka dogodka – 500 podjetnic 2019:


Teja Todorovič Diaz

“Love the life you live. Live the life you love.” – Bob Marley

Karakterno sem super organizirana oseba in razmišljala sem kako lahko to svojo lastnost uporabim za pomoč drugim. Sem tudi velik ljubitelj knjig in že od malega rada gledam foto albume. Iz tega je nastala ideja o podjetju, ki se ukvarja z organizacijo fotografij. Skozi lansko jesen se je ideja prenesla v realizacijo in danes vodim svoj s.p.

Vedno sem načrtovala svoje podjetje. Odraščala sem namreč skupaj z očetovim podjetjem. Stil očetovega življenja mi je bil blazno všeč. Vedno je bila akcija, delovne sobote, obiski sejmov, poslovna potovanja, skozi moje oči en sam žur. Bil je sam svoj šef in to se mi je zdela neprecenljiva svoboda.

Ko sem končala študij managementa v Kopru sem razmišljala, kako bi pred začetkom »resnega« življenja še malo potovala po svetu. Prijavila sem se na prosto delovno mesto organizatorja dogodkov na križarki in teden dni kasneje že bila v Miamiju.

V tujini sem potem ostala 11 let, delala v podjetju s 30.000 zaposlenimi. Bilo je fantastično. Bila sem vodja oddelka, manager, z dobro plačo in veliko odgovornostjo, res velikim obsegom dela. Soočala sem se s situacijami, ki si jih ni mogoče vnaprej zamisliti, veliko improvizacije in kompromisov. Naporno, seveda, vendar so bile lekcije o življenju neprecenljive. Iz ZDA sem se vrnila z novim vidikom na življenje. Ko nekaj izgleda, da ni mogoče, se potrudi in najdi rešitev. Resnično verjamem, da se vse, kar je nekdo sposoben videti v mislih, da narediti tudi v realnem življenju.

Nekaj let nazaj sem vrgla sidro, se vrnila na kopno in našla čisto nov pomen v svojem življenju. Postala sem mama. Že dobri dve leti se zbujam z nasmehom na ustih, saj vem, da bo vsak dan nova avantura z mojim sinom. Želela sem delati od doma, da lahko še vedno večino dneva preživim z njim in da sama odločam o razporedu časa, ki ga namenim delu. Tovrstno delo mi hkrati daje priložnost za kreativno izražanje in zaslužek. Uživam v razvoju novih idej in plasiranju le teh na tržišče. Verjamem, da ustvarjam nekaj, kar ljudem polepša dan, in to me osrečuje.

Podjetje:

LivingPix – fotografije, ki živijo z vami.

Moto delovanja podjetja je, da pomagamo ljudem ohraniti njihove fotografije v smiselno urejenih sklopih. Namesto ogromnega števila pikslov v obliki fotk na tablicah in telefonih, jih urejamo v digitalne albume, tiskamo fotografije za foto albume in pomagamo narediti najlepše fotoknjige. V takšni obliki fotografije zopet zaživijo z nami, večkrat jih pogledamo in takšen izdelek nam prinaša spomine na vesele dogodke in nas osrečuje (znanstveno dokazano). Trenutno je v nastajanju tudi spletna trgovina, kjer bo možno kupiti različne foto motive narejene iz
osebnih fotografij naročnika za trajen spomin na trenutek ali dogodek in darilne foto grafike.

 

Teja Todorovič Diaz 

Povezave:


>> Se nam pridružite 11. aprila 2019 na dogodku 500 PODJETNIC? <<