VANJA RENDULIĆ MEDVEŠČEK

Jeziki so od nekdaj moja strast. Lahko bi rekli, da me spremljajo že od malih nog, saj sem se rodila v dvojezično družino, kjer smo uporabljali tako slovenski kot hrvaški jezik. Poleg tega sem se v že zgodnjem otroštvu srečala z nekoliko posebnim narečjem, tj. prekmurščino, ki jo z veseljem govorim še danes.

Po končanem študiju angleškega jezika v Ljubljani sem tu našla tudi svoj dom in se odločila, da svoje življenje posvetim prevajanju in lektoriranju. V svojem podjetju TRANSLAT, prevajanje in storitve, kot prevajalka za angleški, hrvaški in bosanski jezik pomagam podjetjem in fizičnim osebam priti do lepih, dodelanih in izpiljenih prevodov in lektur, kot vodja prevajalskega oddelka pa s svojo ekipo oblikujem, razvijam ter stalno izpopolnjujem procese dela.

Meni in moji ekipi zaupajo:

  • Predsednik države, predsednik vlade, ministrstva, sodišča
  • Državni uradi, inštituti, ministrstva, vladne službe, mala, srednja in velika podjetja
  • 15 družb, uvrščenih med 100 najuspešnejših v Sloveniji
  • 250 prevajalskih podjetij iz tujine
  • Tri odvetniške pisarne, uvrščene med 20 najuspešnejših v Sloveniji
  • Samostojni podjetniki in številne fizične osebe, ki jim pomagamo premagovati jezikovne ovire

Z leti sem s svojimi sodelavci ustvarila tudi obsežno mrežo poslovnih partnerjev, ki prihajajo iz najrazličnejših koncev sveta, od Evrope do Islandije, ZDA, Kitajske in Indije. Zaradi tega smo sposobni zagotoviti prevode tako rekoč iz vsakega in v vsak jezik tega sveta.

V okviru zavoda Ypsilon za medgeneracijsko povezovanje sodelujem tudi v programu mentorstva, kjer kot mentorica pomagam mladim, ki začenjajo svojo pot v prevajalskih vodah.

W: www.translat.si

E:  vanja.rendulic@translat.si

 


 

Vanja Rendulić Medvešček bo tudi ena izmed udeleženk dogodka 500 podjetnic v letu 2018.

Več o dogodku in možnosti vaše predstavitve na tej povezavi >>