Politika varovanja osebnih podatkov 500 podjetnic

5. december, 2018

500 podjetnic

Politika varovanja osebnih podatkov – Splošni pogoji

Hvala za obisk naših spletnih strani. Varstvo osebnih podatkov je v našem podjetju zelo pomembno, zato vam poleg relevantnih in kvalitetnih vsebin zagotavljamo tudi pravico, da sami odločate o uporabi svojih podatkov. Z vašimi osebnimi podatki, ki ste nam jih posredovali ravnamo odgovorno, v skladu s sprejetimi splošnimi pogoji. Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih upravljavec zbira od uporabnikov oziroma prejemnikov spletnih obvestil in storitev (v nadaljevanju: uporabnik).

Kazalo

Upravljavec zbirke osebnih podatkov

Kategorije osebnih podatkov

Nameni obdelave osebnih podatkov

Čas hrambe

Varovanje osebnih podatkov

Pravice uporabnikov

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Uporaba piškotkov

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih

Pravno obvestilo

Upravljavec zbirke osebnih podatkov

500 PODJETNIC, organizacija dogodkov, d.o.o.
Dunajska cesta 156
1000 Ljubljana

Pooblaščena oseba v zvezi z varovanjem osebnih podatkov vam je dosegljiva na info@500podjetnic.si

Kot uporabnik storitev družbe 500 PODJETNIC, organizacija dogodkov, d.o.o. dovolim upravljavcu zbiranje, obdelovanje in hranjenje posredovanih osebnih podatkov, skladno z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov in to politiko varovanja osebnih podatkov.

Kategorije osebnih podatkov

Pridobljeni podatki, ki jih hrani upravljavec zbirke osebnih podatkov:

  • e-poštni naslov;
  • ime in priimek ter naziv oz. spol zaradi potreb po personaliziranem pošiljanju e-sporočil;
  • naziv podjetja, če obstaja;
  • fizični naslov;
  • telefon/GSM;
  • Podatki za izdajo računa;
  • Dodatne infomacije, ki jih uporabnik pripiše v opombah prijavnih obrazcev;
  • katera sporočila je uporabnik odprl in katere povezave je v sporočilih kliknil;
  • katere strani je obiskal na portalu;
  • pretekla povpraševanja, nakupi, računi, podporni zahtevki, udeležbe na dogodkih;
  • IP naslovi uporabnika in ID-ji piškotkov.

Zgoraj navedene osebne podatke zbiramo na podlagi:

  • Preko prijavnih obrazcev na spletni strani
  • Socialnih omrežjih: facebook, instagram, youtube,
  • E-mail poslan direktno na info@500podjetnic.si 500@podjetnic.si ,
  • Različni mreženjski dogodki, ki se jih udeležijo ožja organizacijska ekipa in partnerji dogodka
  • Partnersko povezovanje,
  • Prejemanje vizitk in kontaktov na lastnih in drugih dogodkih vključno z dogodkom  500 podjetnic. Podatki zbrani s prostovoljno oddajo vizitk na dogodku so lahko predmet posredovanja podatkov partnerjem, udeležencem dogodka,
  • Nagradne igre, spletne in z zbiranjem vizitk,
  • Javno dostopnih podatkih na spletu.



Nameni obdelave osebnih podatkov

Upravljavec 500 podjetnic d.o.o., Dunajska cesta 156, 1000 Ljubljana bo podatke, ki jih je pridobil od uporabnikov, uporabljal za naslednje namene:

  • za komuniciranje z naročniškim oz. (pred)pogodbenim razmerjem (udeležba na dogodku in pripadajoča komunikacija);
  • za izvedbo nagradnih iger, promocije, obvestila o aktivnostih povezanih s podjetništvom;
  • statistične in tržne analize; sledenje klikom in odpiranjem e-mailov ter klikom na spletni strani za segmentacijo in prilagajanje vsebine e-mailov;
  • obveščanje in pošiljanje e-novic, člankov, obvestil o dogodkih po e-pošti;
  • neposredno trženje in pošiljanje ponudb po SMS/MMS, e-mailu in notifikacijskih sporočilih, klasični pošti, na spletni strani in mobilnih aplikacijah ter opravljanje telefonskih klicev;
  • segmentiranje, profiliranje in avtomatizirano obdelavo z namenom oblikovanja prilagojenih sporočil in ponudb, ki bodo bolj relevantna uporabniku;
  • prikazovanje prilagojenih oglasov na oglaševalskih platformah (Google in Facebook)
  • objave v medijih, za namene trženja, objave vsebin na partnerskih kanalih in socialnih omrežjih
  • Z oddajo podatkov se uporabnik strinja, da za namen izvedbe podanega naročila (udeležba na dogodku), lahko družba 500 podjetnic d.o.o., posreduje osebne podatke svojim poslovnim partnerjem, ki bodo družbi 500 podjetnic d.o.o. zagotovili, da varujejo osebne podatke vsaj v istem obsegu kot družba 500 podjetnic d.o.o., za namen hranjenja, analiziranja in trženja.

Ob poslanih elektronskih sporočilih si upravljavec zabeleži odpiranja prejetih sporočil posameznikov in klike na povezave v prejetih sporočilih. Prav tako beleži oglede in akcije na spletni strani upravljavca. Za boljše in bolj usmerjeno posredovanje ponudb  ter prilagajanje sporočil oz. komunikacije zabeležene podatke lahko avtomatsko obdeluje, analizira, profilira ter ocenjuje aktivnost in merjenje zanimanja uporabnikov.

Čas hrambe

Osebne podatke posameznika do preklica privolitve za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke učinkovito in trajno izbrišemo.

Če bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, učinkovito in trajno izbrisali.

Predstavitve udeleženk so objavljene na aktualni strani dogodka, vsako leto znova. Vse informacije o preteklih dogodkih, vključno s takrat predstavljenimi predstavitvami udeleženk, se premaknejo na arhivske spletne strani in so dostopne preko arhiva. Na zahtevo avtorja ali lastnika objave, le-to učinkovito in trajno izbrišemo. Upravljalec ni zavezan k vzdrževanju ažurnosti objav preteklih dogodkov, ki so premaknjene v arhiv.

Varovanje osebnih podatkov

Upravljavec bo pridobljene podatke varoval v skladu z veljavno zakonodajo o varstvu osebnih podatkov ter v skladu s svojimi notranjimi akti, sprejetimi na podlagi zakona. Zagotovil bo ustrezno organizacijsko in tehnično varovanje. Upravljavec pridobljenih podatkov v nobenem primeru ne bo posredoval ali razkril tretjim osebam, razen tistim tretjim oseba za katere je upravljavec pridobil izrecno soglasje uporabnika. Upravljavec posreduje podatke o udeleženkah (ime in e-mail)  dogodka 500 PODJETNIC diamantnemu sponzorju, ki je naveden na prijavnici na posamezen dogodek 500 PODJETNIC.

Podjetje 500 podjetnic  d.o.o. izvaja ustrezne ukrepe za varstvo osebnih podatkov.

 

Pravice uporabnikov

V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) mora upravljavec osebnih podatkov porabniku na njegovo zahtevo:

  • Potrditi, ali se podatki v zvezi z njim obdelujejo ali ne, in mu omogočiti vpogled v osebne podatke, ki se nanašajo nanj.
  • Posredovati izpis osebnih podatkov, ki se nanašajo nanj.
  • Dati možnost, da popravi ali dopolni svoje osebne podatke.
  • Dati možnost delnega ali celotnega izbrisa osebnih podatkov.
  • Dati možnost prenosa osebnih podatkov k drugemu ponudniku sorodnih storitev.
  • Dati možnost delnega ali celotnega umika privolitve za obdelavo osebnih podatkov.

Upravljavec bo vašo željo takoj po preklicu upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja z nameni obdelave osebnih podatkov.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu s strani upravljavca kakorkoli kršene pravice o varstvu njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornem organu  (Informacijskem pooblaščencu v Republiki Sloveniji).

Vsak uporabnik ima možnost, da se enostavno z enimi klikom v nogi prejetega e-mail sporočila odjavi od prejemanja sporočil ali pa pošlje e-mail z odjavo na info@500podjetnic.si ali z odgovorom na konkretno prejeto e-mail sporočilo.

Pogodbeni obdelovalci in območje hrambe

Upravljavec zbrane osebne podatke posreduje tudi svojim pogodbenim obdelovalcem, ki lahko podatke obdelujejo izključno v okviru upravljavčevih navodil in pooblastil in ki so s pisno pogodbo, sklenjeno z upravljavcem, zavezani k zagotavljanju ustrezne ravni varstva osebnih podatkov, in sicer: za CRM, e-mail marketing sistem in sistem za marketinško avtomatizacijo. Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju EU ter jih ne iznaša v tretje države.

Upravljavec lahko posreduje osebne podatke digitalnim oglaševalskim platformam (Google, Facebook, Youtube, Instagram, LinkedIn in podobno) in uporablja njihove piškotke, ki upravljavcu omogočajo oblikovanje bolj natančnih segmentov, prikazovanje targetiranih oglasov in ponovno trženje. S tem uporabnik dobi bolj relevantne oglase na teh platformah s strani upravljavca. Pri tem gre lahko za iznos podatkov pogodbenemu obdelovalcu izven EU.

Uporaba piškotkov

Kot uporabnik spletne strani 500podjetnic.si se strinjate, da se vam v računalnik naložijo piškotki (ang. cookies) za zagotavljanje delovanja vseh funkcij spletne stani, spletno analitiko in napredno oglaševanje. Naložijo se lahko naslednji piškotki:

  • Google Analytics piškotki za analitične namene;
  • Facebook in Instagram platforma in piškotki za ponovno trženje in oglaševanje; I
  • Google piškotki za ponovno trženje in oglaševanje;
  • Addthis piškotki za prikazovanje gumbov za deljenje na socialnih omrežjih in pojavnih oken ter izpostavitev;
  • Piškotki marketing automation orodja za spremljanje dejavnosti uporabnika na spletni strani
    Wordpress, Strežnik Domovanje, Google Drive
    Sistem za množično pošiljanje e-mailov ePrvak.

Piškotki omogočajo, da se določene vsebine ali funkcije aplikacije prilagodijo za določenega obiskovalca, glede na njegove izbire ali preference ali glede na lastnosti njegove terminalske opreme. Piškotki za analitične namene omogočajo stalno izboljševanje spletnega mesta.

Navodila za urejanje piškotkov v posameznih brskalnikih

Pravno obvestilo

Vse vsebine, objavljene na 500podjetnic.si, so last družbe 500 podjetnic d.o.o. in avtorjev posamezne vsebine. Brez dovoljenja podjetja 500 podjetnic d.o.o. se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. Podjetje 500 podjetnic d.o.o. ni odgovorno za morebitne težave pri delovanju spletne strani. 500 podjetnic d.o.o. si pridržuje pravico do morebitnih napak in sprememb vsebin, objavljenih na 500podjetnic.si ter pripadajočih kanali: Facebook, Instagram, Youtube,  e-mail.

 

500 podjetnic d.o.o.

%d bloggers like this: